The Crown, Handmaid's Tale, The Queen's Gambit,...: de favorieten voor de Emmy Awards 2021

Series |
Zoals elk jaar fêteert de uitreikingsceremonie van de Emmy Awards het beste kijkvoer op het kleine scherm. Op 19 september strijden onze favoriete series om de hoogste onderscheiding die een tv-productie kan wegkapen. Proximus Pickx nam de genomineerden onder de loep en onthult de topfavorieten uit de belangrijkste categorieën. Afstandsbediening in de aanslag!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dramareeksen

In de diverse categorieën gewijd aan dramareeksen steekt één favoriet boven de rest uit: 'The Crown', over het Britse koningshuis en meer bepaald het leven van koningin Elisabeth II. Het vierde seizoen kwam uit in november 2020 en maakte furore omwille van de focus op prinses Diana, haar huwelijk met prins Charles en de geboorte van prins William. 'The Crown' werd overigens het meest genomineerd voor een Emmy, met 24 stuks. Volgens de prognoses zou de prestigieuze reeks de laureaten voor beste dramareeks, beste actrice in een dramareeks voor Emma Corrin (die Lady Di speelt), en ook die voor beste actrice in een bijrol in een dramareeks binnenrijven. Die laatste zou dan naar Gillian Anderson kunnen gaan, die Margaret Thatcher vertolkt.
 
Maar de concurrentie is bikkelhard, want onder de medegenomineerden prijkt onder meer de tv-sensatie 'The Handmaid's Tale'. De populaire serie maakt ook aanspraak op de titel van beste dramareeks, alsook die van beste actrice voor Elisabeth Moss. Nog vier castleden dingen mee naar de Emmy voor beste bijrol: Ann Dowd (Tante Lydia), Yvonne Strahovski (Serena Joy), Madeline Brewer (Janine) en Samira Wiley (Moira). 

Mogelijks snoept ‘The Handmaid’s Tale’ dus wat glans af van prijsbeest 'The Crown' in deze of gene categorie.

Oordeel zelf welke serie de meeste awards verdient: kijk 'The Crown' op Netflix. Meer weten over Netflix bij Proximus Pickx.
 
En wat 'The Handmaid's Tale' betreft: de serie is integraal beschikbaar in onze catalogus 'Movies & Series'! Ontdek het complete aanbod van Movie & Series via de tv-optie All Stars van Proximus Pickx.

Comedyseries

Voor wat komische series betreft, valt er eveneens een grote favoriet te onderscheiden: 'Ted Lasso'. Genomineerd in de categorie beste komische serie, alsook beste acteur in een komische serie voor Jason Sudeikis en beste actrice in een bijrol in een komische serie voor Hannah Waddingham. Het verhaal draait rond een American Football-coach die ingelijfd is om zijn team in te wijden in de geheimen van... het voetbal, een sport waar hij niets van afweet. Ted Lasso probeert ondanks alles om door te dringen bij zijn team, en groeit daarom uit tot een al even amusant als innemend personage. 

In het rijtje van genomineerden treffen we ook 'Hacks', dat verhaalt over een gereputeerde komiek uit Las Vegas die een beroep doet op een jong talent om haar shows te schrijven en zo een jonger publiek aan te spreken. Ook 'Black-ish' is het vermelden waard, over een vader die zijn kroost de Afro-Amerikaanse cultuur tracht bij te brengen.
 
In de categorie beste komische series prijken ook twee Netflix-reeksen. De streamingdienst is intussen een dominante factor op prijsuitreikingen voor de zevende kunst, tot ongenoegen van de puristen. Netflix wordt in deze categorie vertegenwoordigd door 'Cobra Kaï' en 'Emily in Paris'. Die eerste is geschoeid op de leest van 'Karaté Kid', de ander dompelt de kijker onder in het universum van influencers.

Benieuwd wat deze series waard zijn? Verslind ze op Netflix! Meer weten over Netflix bij Proximus Pickx.

Miniseries en speelfilms

Ook in dit onderdeel gaat één gedoodverfde favoriet met de winskansen lopen: 'The Queen's Gambit', die zowel publiek als pers kon bekoren. De reeks traceert het leven van Beth Harmon, een jongedame die in het weeshuis een passie voor schaken kweekt. Met het ouder worden jaagt ze haar ambitie na om de beste schaakspeelster ter wereld te worden, en daarvoor moet ze zich staande houden in een wereld waar ze niet thuishoort. De hoofdrol is voor Anya Taylor-Joy, die in deze categorie beslag zou kunnen leggen op de prijs van beste actrice. Maar er zijn kapers op de kust, met name niemand anders dan Kate Winslet. De gevierde actrice vertolkt de hoofdrol in de miniserie 'Mare of Easttown', over een rechercheur die de moorden en verdwijningen van getroebleerde tieners onderzoekt.

Ook 'I May Destroy You', over het gevoelige thema van seksuele geweldpleging en wederzijdse instemming bij seksuele handelingen, en 'WandaVision', gewijd aan het Avengers-universum, staan op het lijstje van genomineerden. Het is goed mogelijk dat de twee fictieseries voor scherprechter spelen door hier en daar een beeldje mee te grissen.

Kijk naar 'The Queen's Gambit' op Netflix en oordeel zelf! Meer weten over Netflix bij Proximus Pickx.

Benieuwd naar de finale winnaars? Blijf dan even wakker maandagnacht 20 september en volg vanaf 1u51 de 'Emmy Awards' op Out TV (zender 94)! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top