De cast van 'Ramy', van nobele onbekenden tot bekroonde grootheden

Series | Sinds 28 maart is de topreeks ‘Ramy’ van komiek, acteur, schrijver en regisseur Ramy Youssef exclusief te bekijken op Proximus Pickx. Mocht je om een of andere reden nog niet gekeken hebben naar het gelauwerde comedy-drama, dan kan de meesterlijke cast je misschien overtuigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ramy Youssef


 De bedenker van de reeks speelt in zijn geesteskind een fictieve versie van zichzelf met de naam Ramy Hassan. Hij is een Amerikaanse moslim die worstelt met zijn geloof en het beoordelend oog van zijn familie terwijl hij zijn eigen pad probeert te vinden in het land waar zijn ouders naartoe migreerden. Youssef deed zijn eerste acteerervaring op in de sitcom ‘See Dad Run’, waar hij aandachtig het proces in de schrijverskamer volgde. Daar leerde hij de skills die hij in ‘Ramy’ toepast. Als stand-upcomedian kwam zijn carrière in een stroomversnelling toen hij in ‘The Late Show with Stephen Colbert’ op de Amerikaanse nationale televisie een platform kreeg. Sinds de release van ‘Ramy’ wordt de jonge komiek overladen met lof en geprezen als een van de meest veelbelovende talenten van dit moment.

Hiam Abbass


De Palestijnse actrice Hiam Abbass speelt de moeder van Ramy. Zij staat al jaren te boek als een van de meest prominente actrices uit het Midden-Oosten. Toen Steven Spielberg werkte aan zijn film 'Munich' (2005) over de nasleep van het Bloedbad van München, fungeerde ze als consultant. Ze verbleef in het hotel waar de Israëlische en de Palestijnse acteurs logeerden en werkte met beide kanten van het gevoelige conflict samen. In een interview zei ze later dat ze erin was geslaagd om de twee groepen met elkaar gesprekken te laten voeren die hen een pak dichter bij elkaar brachten. Niet alleen is Abbass dus een uitstekende actrice, ze is ook nog eens een vermaarde bemiddelaar.

May Calamawy

De Palestijns-Egyptische actrice May Calamawy neemt de rol op van de zus van Ramy, die studeert en zich ergert aan een te beschermende aard van haar ouders. Zij en haar broer nemen vaak de dubbele standaarden op de korrel waar hun geloofsgemeenschap mee te kampen krijgt. Calamwy nam eerder al rollen op in de militaire dramaseries als ‘The Brave’ en ‘The Long Road Home’. ‘Ramy’ is haar eerste grotere rol.
 
De veelbelovende May Calamawy is in elk geval op pad om een wereldster te worden. Onlangs werd namelijk bekend gemaakt dat ze in de serie ‘Moon Knight’ van Marvel Studios gecast is. Die serie wordt verwacht in 2022. Welke rol de 34-jarige actrice zal spelen, is nog niet geweten.

Mahershala Ali


Misschien wel de bekendste acteur in de serie kwam pas bij de cast voor het tweede seizoen. Mahershala Ali heeft twee Oscars, drie Screen Actors Guild Awards, een BAFTA, een Golden Globe en een Emmy op zijn naam staan. Volgens Time magazine is hij een van de honderd meest invloedrijke personen ter wereld en volgens de New York Times staat hij op plaats 23 in de ranglijst van de beste acteurs van de 21ste eeuw. Hij prijkt op de affiches van Oscarwinnende films als ‘Moonlight’ en ‘Green Book’ en schitterde in het derde seizoen van anthologiereeks ‘True Detective’. Ali bekeerde zich tot de Islam in 2000, en kan dus zeker meepraten over de thematiek van ‘Ramy’.

Mohamed Amer


“Mo” Amer is al enkele jaren de Amerikaanse komiek bij uitstek die een moslimstandpunt op de planken brengt. Sinds hij als 10-jarige de komiek Bill Cosby aan het werk zag, was het zijn droom om ook comedian te worden. Met het collectief ‘Allah Made Me Funny’ en als solo-performer reisde hij de wereld rond om de grootste zalen plat te spelen en te praten over het leven als Amerikaanse moslim. Hij ging in 2015 op tour met Dave Chapelle, een van de grootste namen in de Amerikaanse comedywereld en maakte net als Youssef zijn televisiedebuut in de latenightshow van Stephen Colbert. Hij speelt de neef en beste vriend van Ramy, die een restaurant uitbaat. Ondanks zijn roemrijke carrière wordt hij bij ons nog jammerlijk over het hoofd gezien, maar hopelijk kan deze rol daar iets aan veranderen.

Ontdek deze acteurs en de rest van de topcast in ‘Ramy’, exclusief beschikbaar in de Movies & Series catalogus. Ontdek het volledig aanbod van Movies & Series via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top