Netflix en Tim Burton blazen ‘The Addams Family’ nieuw leven in!

Series |

‘The Addams Family’ is terug! Deze duistere en komische serie veroverde eind vorige eeuw heel wat harten dankzij haar unieke sfeer en grappige insteek. Zoveel jaren later plant Netflix een comeback, met behulp van niemand minder dan Tim Burton.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat begon als een Amerikaanse televisieserie in de jaren ‘60 groeide al snel uit tot enkele illustere cultfilms begin jaren negentig, enkele televisieseries en recent herwerkte adaptaties van het originele format. Het is duidelijk: Hollywood krijgt maar niet genoeg van 'The Addams Family'. Dat is ook Netflix niet ontgaan: de Amerikaanse streamingsdienst ging rond de tafel zitten met de legendarische regisseur Tim Burton en bestelde maar liefst acht afleveringen van een nieuwe live-actionserie waarin The Addams Family de hoofdrol zal spelen. Dankzij deze overeenkomst treedt Burton toe tot het rijtje bekende Amerikaanse regisseurs en acteurs die in opdracht van Netflix al prachtige kunstwerkjes opleverden.

‘Wednesday Addams’

De serie kreeg de titel ‘Wednesday’ mee en vertelt het verhaal van de jonge dochter Wednesday Addams die studeert aan de Nevermore Academy. Wednesday probeert tussen het studeren door haar ontluikende psychische gave onder controle te krijgen, relaties op te bouwen met haar medestudenten en te achterhalen wie er achter de mysterieuze moorden zit die de lokale stad teisteren. Als dat nog niet genoeg is, verdiept Wednesday zich ook nog in een groot mysterie dat haar ouders al meer dan 25 jaar lang bezighoudt. Tim Burton zal deze vele plotlijnen overgieten met bovennatuurlijke krachten en spannende intriges.

Casting onbekend

Het script is geschreven door Alfred Gough en Miles Millar. Beide heren schreven onder andere mee mee aan de scenario’s van ‘Spider-Man 2’ (2004) en ‘I Am Number 4’(2011). Wie de rol van Wednesday op zich zal nemen is nog niet bekend. Kenners vermoeden alvast niet dat het opnieuw Christina Ricci zal zijn. Ricci speelde in de jaren 90 tienerdochter Wednesday Addams maar zou voor deze spin off niet de geschikte kandidaat zijn. Wie het wordt, en hoe de serie zal uitdraaien, zullen we binnen enkele maanden ontdekken wanneer Tim Burton het doek trekt van deze nieuwe spannende serie!

Kies nu Netflix als tv-optie bij uw Proximus Pickx-abonnement!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top