‘De Shaq’: één van de ‘coronareeksen’ van Eén, gemaakt door jong talent

Series | Dezer dagen loopt op Eén de minireeks ‘De Shaq’, één van de vier mini-fictiereeksen geselecteerd door de VRT naar aanleiding van de coronacrisis. De minireeks is coronaproof opgenomen, in uitdagende tijden, door een team van jong, aanstormend talent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de comedy- en murder mystery-reeks ‘De Shaq’ wordt personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd om hem te helpen met een ‘probleempje’. Wanneer dat probleempje een lijk in de tuin blijkt te zijn, wil Shaq zo snel mogelijk weg van de vermoedelijke plaats delict. Maar dat is buiten Marnix gerekend …
 
Dit kleine, maar uiterst intrigerende en relevante verhaal kaart op een luchtige en frisse manier enkele minder frisse, grote thema’s aan. In deze verrassende reeks schitteren Prince K. Appiah, Bart Hollanders, Soe Nsuki en Isabelle Van Hecke. Het scenario werd geschreven door Soe Nsuki, Chingiz Karibekov, Inès Eshun en Anthony Nti. Die twee laatsten namen ook de regie voor hun rekening.
 

Belofte van het Jaar

De 28-jarige Nti won eerder dit jaar nog de Ensor voor Belofte van het Jaar. De regisseur met Ghanese roots studeerde in 2019 af aan het RITCS met zijn kortfilm ‘Da Yie’. Vorig jaar mocht hij met zijn afstudeerfilm heel wat binnen- en buitenlandse filmprijzen in ontvangst nemen.
 
“De Shaq speelt op ludieke wijze met thema's als racisme en privilege, en toont personages en ervaringen die wij voorheen nog niet hebben gezien op de Vlaamse televisie”, aldus regisseurs Inès Eshun & Anthony Nti op de website van Eén.
 
Bekijk ‘De Shaq’ nog tot en met donderdag 28 januari, dagelijks om 21u25 op Eén of waar je ook bent via pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top