Vier Wereld Internetdag met deze 5 bij de haren gegrepen hackerscènes

Series | Het wereldwijde web blaast vandaag, op Wereld Internetdag, 51 kaarsjes uit. Proximus Pickx neemt de gelegenheid te baat om enkele van de slechtste hackersimulaties op het witte doek of op de kleine buis voor het voetlicht te plaatsen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Independence Day (1996)

De scène is bij vele filmfanaten wereldwijd op het netvlies gebrand. In de epische strijd tegen de aliens, moeten Will Smith en Jeff Goldblum de mensheid redden. Daarvoor dient Levinson (vertolkt door Goldblum) een virus te uploaden in het moederschip van de aliens. Met behulp van zijn Apple Mac PowerBook slaagt hij erin de verdedigingsmechanismen van alle ufo's plat te leggen, zodat die nadien een voor een aan gruzelementen geschoten kunnen worden. De vraag die op het puntje van onze tong ligt, is hoe die twee systemen in 's hemelsnaam compatibel zijn. Al moeten we voor de volledigheid wel vermelden dat een later gewiste scène inzoomde op hoe Levinson de basics van het alien computersysteem onder de knie kreeg.

Swordfish (2001)

Een andere bij de haren gegrepen hackingsscène speelt zich af in de actiethriller 'Swordfish'. In een poging om in te breken in de database van het Pentagon, dient Stanley (Hugh Jackman) in zestig seconden 128-bits encryptie zien te omzeilen. En dat alles met een geladen pistool tegen zijn slaap en een blondine die hem een blowjob bezorgt. Het zweet zou voor minder van je voorhoofd druipen! Maar verrassing verrassing, Stanley slaagt er net op tijd in om het systeem te kraken.

Hackers (1995)

Ironisch genoeg bevat de film 'Hackers' een aantal van de meest niet accurate weergaven van het fenomeen. Sommige hackers voelden zich zelfs zo persoonlijk beledigd dat ze er niets beter op vonden dan de officiële website te hacken... Op een bepaald moment in de film speelt zich zelfs een waar 'hacking duel' uit, waarin de twee kemphanen om beurten teksten in grote letters op het scherm van de tegenstander doen verschijnen. En dat door één letter tegelijk te typen, dat alleen al is een kunst op zich.

Mission: Impossible (1996)

Iedereen heeft in zijn of haar leven wel al eens een 'Mission: Impossible'-film gezien. In de allereerste film tracht Tom Cruise weerwraak te nemen op degenen die hem erin wilden luizen door binnen te dringen in de zwaar beveiligde CIA-computer. Omdat iedere verandering in druk op de vloer het alarm zou activeren, moet Ethan Hunt van bovenaf de kamer binnendringen om daarna doodleuk de computer op te starten en te hacken. Je kan jezelf de vraag stellen waarom de CIA de computer niet gewoon afsluit wanneer die niet in gebruik is... Van elektriciteit besparen hebben ze in de VS duidelijk nog nooit gehoord!

NCIS

Voor het hoogtepunt, of dieptepunt zo je wil, van hoe hacking grondig fout wordt weergegeven, moeten we naar de populaire politiereeks 'NCIS'. Wanneer de computer van expert forensisch onderzoek Abby gehackt wordt, begint ze heftig op haar klavier te tokkelen. Wanneer dat echter geen resultaat blijkt op te leveren, schiet McGee haar te hulp door samen met haar op hetzelde toetsenbord commands in te geven. Gelukkig is er nog reddende engel Agent Gibbs, die de situatie ontmijnt door de stroomtoevoer af te sluiten...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top