Drie bewijzen waarom Guy Ritchie niet alleen op het witte doek inspireert

Series | Vandaag zendt VTM4 de onweerstaanbare misdaadkomedie ‘Snatch’ uit, een regie van de onnavolgbare Guy Ritchie. De film werd in 2017 in een tv-serie gegoten, die twee seizoenen lang liep op streamingplatform Crackle. De Britse filmmaker zag in het verleden nog twee van zijn gevierde films omgevormd tot een serie. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lock, Stock... (2000)

Ritchie was het brein achter deze zevendelige Britse tv-reeks – een spin-off van zijn bewierookte filmdebuut uit 1998 ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels’. De reeks was voor het eerst te zien op de Britse zender Channel 4 in 2000.
 
Hoofdrollen waren voor Daniel Caltagirone, Del Synnott, Scott Maslen en Shaun Parkes, die de hechte vrienden Moon, Jamie, Bacon en Lee vertolkten. Samen runnen ze The Lock, een kroeg in Londen. In elke aflevering storten de vier vrienden zich in een nieuw zakenavontuur, dat telkens opnieuw met een kettingbotsing aan lachwekkende fouten gepaard gaat.
 
Ondanks het feit dat de serie degelijke kritieken kreeg, bleef hij buiten het Verenigd Koninkrijk onder de radar.

The Gentlemen

Begin deze maand meldde entertainmentsite Deadline dat er een tv-reeks gebaseerd op de actiekomedie ‘The Gentlemen’ van Ritchie in de steigers staat. Ontwikkelaar Miramax TV stelde Ritchie aan als scenarist en regisseur van de reeks, omringd door de producers met wie hij ook voor de originele film samenwerkte. 
 
Het verhaal draait rond de Amerikaanse expat Mickey Pearson (McConaughey), die in de loop van jaren een marihuana-imperium heeft uitgebouwd in Londen. Als het nieuws zich verspreidt dat hij zijn business van de hand wil doen en het wereldje vaarwel wil zeggen, spelen geïnteresseerden vuile spelletjes om zijn lucratieve handel op niet zo koosjere wijze over te nemen.
 
‘The Gentlemen’ verscheen pas begin dit jaar op het witte doek en voerde Matthew McConaughey op als hoofdrolspeler. Voorts bestond de cast uit Colin Farrell, Charlie Hunnam, Henry Golding en Hugh Grant. Het scenario was oorspronkelijk al bedoeld als tv-serie, voordat het in een langspeelfilm gegoten werd. De film bracht wereldwijd zo’n 115 miljoen dollar in het laatje.
 

Snatch (2017-2018)

Gebaseerd op de gelijknamige film van Guy Ritchie. De tv-serie, bedacht door Alex De Rakoff, ging in maart 2017 in première op streamingplatform Crackle. De hoofdrollen waren voor Luke Pasqualino, Rupert Grint, Lucien Laviscount, Phoebe Dynevor, Juliet Aubrey, Marc Warren, Stephanie Leonidas, Tamer Hassan en Dougray Scott.
 
‘Snatch’ draait rond een bende jonge oplichters die op een dag een vrachtwagen vol gestolen goud aantreffen. Ze raken al snel verwikkeld in de duistere wereld van de georganiseerde misdaad.
 
De reeks werd door critici minder enthousiast onthaald dan de originele film van Ritchie. De tv-bewerking kon geen potten breken in het prijzencircuit en verdween al snel in de anonimiteit.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top