Cannes International Series Festival heeft Belgisch randje met ‘Red Light’

Series | Van 9 tot 14 oktober 2020 komen de strafste series aan bod op de Croisette tijdens het Cannes International Series Festival. Tien reeksen strijden om de hoofdvogel, waaronder de Belgisch-Nederlandse coproductie 'Red Light'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens de officiële competitie van CANNESERIES zullen de twee eerste afleveringen van de Belgisch-Nederlandse coproductie ‘Red Light’ voorgesteld worden in wereldpremière. De reeks, samengesteld uit tien afleveringen, focust op de wereld van de prostitutie en vrouwenhandel in Antwerpen en Amsterdam.

Van de set van ‘Game Of Thrones’ naar Cannes

‘Red Light’ is ter wereld gebracht door Man Up, het productiehuis van actrices Carice van Houten (Melisandre in 'Game of Thrones') en Halina Reijn. De Nederlandse hartsvriendinnen vertolken zelf ook een rol in de serie. Voorts bestaat de cast uit het kruim van de Vlaamse acteursgilde: Maaike Neuville, Geert van Rampelberg, Koen de Bouw, Ruth Becquart, Joren Seldeslachts, Sophie Decleir en Jacob Derwig. De regie is in handen van Wouter Bouvijn ('De Twaalf') en Anke Blondé (‘The Best of Dorien B’). De reeks werd langs Vlaamse kant geproduceerd door Eyeworks België, in coproductie met VTM.
 
Vorig jaar waren Carice Van Houten en Halina Reijn nog de breinen achter 'Instinct', hun eerste gezamenlijke langspeelfilm.
 

Veerle Baetens draagt 'Cheyenne et Lola'

De jury, samengesteld uit Laëtitia Eïdo, Grégory Fitoussi, Randy Kerber, Roxane Mesquida, Caroline Proust en Jean-Pascal Zadi, krijgt eveneens de Frans-Belgische reeks 'Cheyenne et Lola' voor de kiezen. De roadtripserie, op dezelfde leest geschoeid als ‘Thelma & Louise’, werd geregisseerd door Virginie Brac en voert de Antwerpse Veerle Baetens op.Andere series die het vermelden waard zijn: de Finse thrillerreeks ‘Man in Room 301’ en ‘Top Dog’, een bewerking van een bestseller over de geheime wereld van de maffia. CANNESERIES ontvangt met ‘Atlantic Crossing’ ook de duurste reeks uit de noordelijke contreien. De serie, afkomstig uit Noorwegen, draait om de nauwe banden tussen de Amerikaanse president Roosevelt en prinses Martha van Noorwegen.
 
Het festival is gratis, en bovendien kan het publiek de voorgestelde reeksen bekijken vanuit de luie zetel via CANNESERIES LIVE.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top