IJskoude Zweedse fictie of filmklassiekers: dit is jouw tv-avond

Series | Na een typische herfstweek verlang je misschien wel naar jouw knusse zetel. Proximus Pickx dook in de tv-gids en selecteerde speciaal voor jou vier niet te missen programma's om je tv-avond op te leuken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Erin Brokovich

Julia Roberts schittert in deze film van Steven Soderbergh, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Als jonge secretaresse gooit ze al haar troeven in de strijd om een mysterieuze zaak uit te klaren. De bewoners van Hinkley, Californië worden namelijk stuk voor stuk getroffen door kanker. Volgens Brockovich moet er meer aan de hand zijn, zeker als Pacific Gas and Electric Company (PG&E) de bewoners gratis van ziektezorg voorziet. Brockovich bijt zich in de zaak vast en ontdekt dat het bedrijf van meet af aan op de hoogte was van de oorzaak. De glansprestatie van Roberts levert haar een Oscar op voor beste actrice, de film zelf moet op de jaarlijkse hoogmis van de film de duimen leggen voor die andere Soderberghfilm "Traffic". Met een opbrengst van meer dan 250 miljoen dollar (zo'n 220 miljoen euro) doet het waargebeurde relaas ook goede zaken aan de box office.

Erin Brokovich is vanavond om 21u30 te zien op Eén.

Thin Ice

Na onder meer 'The Bridge' en 'The Killing' wordt met 'Thin Ice' een nieuwe Scandinavische thrillerreeks op jou losgelaten. In deze ecologisch geëngageerde serie wordt voor de kust van Groenland een onderzoeksschip aangevallen, net op het moment dat politici een akkoord over olieboringen in het Noordpoolgebied proberen af te sluiten. Slaagt de Zweedse buitenlandminister Elsa Engström (Lena Endre) erin om de andere landen te overtuigen om het verdrag af te sluiten? En wie zit er achter de mysterieuze ontvoering van de bemanning van het onderzoeksschip?

Vanavond vanaf 20u35 zijn twee afleveringen van 'Thin Ice' te bekijken op Canvas.

Rambo: First Blood - Part II

Ontblote torso's, tientallen machinegeweren en talloze vechtscènes. De 'Rambo'-films effenden het pad voor een lawine aan actiefilms. In 'First Blood Part II', nog steeds één van de populairste delen, wordt Rambo vrijgelaten uit de gevangenis om foto's te maken van vermoedelijke krijgsgevangenkampen in Vietnam. De zaken lopen danig uit de hand en de rest is filmgeschiedenis: Stallone brengt de rest van de film in bloot bovenlijf door, krijgsgevangenen reddend en in het rond schietend. De film werd door veel recensenten niet meteen gesmaakt, maar maakt voorgoed deel uit van het cinematische canon.

Rambo: First Blood - Part II is vanavond om 20u40 te bekijken op VTM 4.

Star Trek: Beyond

De meest recente telg uit het almaar uitdijende 'Star Trek'-universum. 'Star Trek: Beyond' zoomt in op de vermoeide bemanning van de USS Enterprise. Kapitein Kirk wil het zelfs helemaal voor bekeken houden, maar dat is buiten Krall gerekend die Kirk en zijn team in een hinderlaag lokt. Lukt het Spock, Uhura en co om zich uit de nesten te werken en Krall een halt toe te roepen?

Star Trek: Beyond is vanavond om 20u30 te bekijken op VTM 3.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top