Best of Netflix: 5 sciencefictionseries van de bovenste plank

Series |

Elke maand selecteren we voor jou de beste Netflix-series per genre. Deze week nemen de beste sciencefictionseries onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stranger Things

Deze sciencefictionserie gaat over vier tieners die de wereld redden uit de klauwen van moordzuchtige monsters overgekomen uit een andere wereld. Toen de serie in 2016 uitkwam, vroeg men zich af of de serie wel zou aanslaan. Enkele jaren later kunnen we het met zekerheid zeggen: 'Stranger Things' is één van Netflix’s succesvolste series ooit.

'Stranger Things' dankt haar succes aan haar unieke sfeer. Dankzij een retro-look, een spannend geschreven scenario én een soundtrack die bestaat uit synthwave en eighties music ademt de serie een nostalgische sfeer waar iedereen in wil blijven vertoeven. Uitgezonderd voor de monsters.


Black Mirror

Deze serie speelt zich af in de nabije toekomst en toont hoe ingrijpend technologie ons leven kan veranderen, ten goede of ten kwade. De regisseurs van 'Black Mirror' gaven aan dat seizoen vijf minder donker is dan de vorige vier seizoenen. 

De makers van ‘Black Mirror’ maakten ook ‘Bandersnatch’. Een film waarin de kijker zelf het script kon bijsturen en meerdere eindes mogelijk waren.

Alle vijfBlack Mirror’-seizoenen zijn momenteel te bekijken op Netflix. Maar voorlopig komt er geen zesde seizoen van de duistere serie. Maker en bedenker van de serie, Charlie Brooker, vind het voorlopig welletjes.
 

Love, Death & Robots

Opgelet voor gevoelige kijkers: in ‘Love, Death en Robots’ deinzen de makers er niet voor terug om ons rond de oren te slaan met vuilnismonsters, cyborg premiejagers, buitenaardse spinnen of demonen uit de hel. Je leest het goed: heel wat verschillende genres passeren de revue en dat zorgt voor één van de meest unieke (animatie)series op Netflix. Zo uniek zelfs dat elke aflevering een eigen grafische stijl meekreeg. 

Gelukkig ben je snel mee met de serie én kan je ze even snel aan de kant leggen. Elke aflevering duurt tussen de acht en zeventien minuten. Perfect als griezelig intermezzo!

 

Altered Carbon

Over 300 jaar is de samenleving volledig digitaal: het menselijke bewustzijn kan in elk lichaam worden gedownload en de dood is niet langer permanent. Dat geldt ook voor elitesoldaat Takeshi Kovacs: de enigste overlevende van een interstellaire eliteleger

Kovacs' geest werd eeuwenlang in het ijs bewaard tot op het moment dat de machtige miljardair, Laurens Bancroft, besloot Kovacs uit de dood terug te halen en hem een moordzaak te doen oplossen. De moord? Die is al gepleegd...op Bancroft zelf.

'Altered Carbon' bevat niet enkel een spannend scenario, maar ook een geweldige topcast met onder andere Joël Kinnaman (‘House of Cards’, ‘The Killing’) en Laeta Kalogridis (‘Shutter Island’) als hoofdrolspelers.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top