Waarom we reikhalzend uitkijken naar WandaVision, de nieuwe Marvel-miniserie

Series | Disney gaat veel meer belang hechten aan Vision en Wanda Maximoff. Een miniserie, kortom, die heel anders belooft te worden dan andere Marvel producties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de nieuwe creatie van Marvel, en dus Disney, ontmoeten we Wanda Maximoff en Vision opnieuw na de gebeurtenissen van de laatste Avengers-film, Endgame. We ontdekken Wanda (alias Scarlet Witch) en Vision in hun huis in een buitenwijk, terwijl ze als koppel een heel gewoon en zelfs banaal leven leiden. Maar de twee superhelden zullen zich snel realiseren dat de oorlog helemaal nog niet voorbij is, en dat er aan einde komt aan deze gelukkige tijd. De twee helden, vertolkt door Elisabeth Olsen en Paul Bettany, worden geconfronteerd met de superschurk Baron Zemo, uitstekend vertolkt door Daniel Brühl.

De teaser is verrukelijk, maar roept ook veel vragen op. Het tijdperk waarin de serie zich afspeelt, suggereert tijdreizen, terwijl haar ronde buik nu al voor buzz op de sociale media zorgt.

In synergie met de films
 
Volgens Marvel zal de serie de gebruikelijke stijl van de Amerikaanse sitcoms combineren met die van het Marvel Cinematic Universe (MCU). We verwachten er ons bijgevolg aan dat het verhaal, ook in narratief opzicht, anders zal zijn dan we gewend zijn. 

Een ander argument van de producenten: de serie past perfect binnen de context van de talrijke Marvel-films. In tegenstelling tot “Agents of S.H.I.E.L.D”. zal de plot echt de link leggen naar toekomstige Marvel-films. Inderdaad, we weten niet veel over het scenario, maar Marvel heeft laten uitschijnen dat de serie nauw verbonden zal zijn met “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, het tweede opus van de avonturen van de superheld die door Benedict Cumberbatch wordt vertolkt. 

Tot slot, goed nieuws ook van de kant van de showrunners want we vinden Jac Schaeffer terug, de scenariste van "Black Widow" en "Captain Marvel". 
 
Disney houdt het hier niet bij, want er komen nog twee andere MCU-series uit: Loki en The Falcon.  Alle drie de series zullen exclusief beschikbaar zijn op het nieuwe Disney+ streaming platfom. Een heel aanbod dus, maar we zullen geduld moeten hebben: "WandaVision" wordt waarschijnlijk pas in december 2020 uitgebracht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top