Westworld seizoen drie: een introductie

Series | Er zijn 16 maanden verstreken sinds het einde van Westworld seizoen 2. De prestigieuze reeks over artificiële intelligentie, die ongemakkelijke existentiële vraagstukken en morele dilemma’s aankaart over mens en technologie, verschijnt op 15 maart weer op de buis voor een derde seizoen. Hoe zat de vork nu weer in de steel? En wat kunnen we verwachten? Wij frissen uw geheugen op en verschaffen u alle reeds bekende details over het nieuwe seizoen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het fictieve Westworld is een technologisch geavanceerd westernthemapark dat volledig wordt bevolkt door circa 2.000 androïden, die ‘inwoners’ of ‘hosts’ worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de goed betalende bezoekers die ‘gasten’ (of ook ‘nieuwkomers’) worden genoemd.
 
Die gasten kunnen in Westworld alles doen wat hun hartje begeert, zonder bestraft te worden: een heldenrol spelen in uitgewerkte en complexe verhaallijnen, keet schoppen, prostituees bezoeken of gewoon hun frustraties botvieren op toevallige voorbijgangers. De wereld is zo geprogrammeerd dat bezoekers nooit vermoord kunnen worden door inwoners. Vermoorde inwoners worden opgelapt en opnieuw in hun voorgeprogrammeerde verhaallijn op een welbepaalde positie in de wereld gezet.

Wat is er gebeurd?

De sci-fi reeks eindigde seizoen 2 met enkele dode ‘hosts’ en een ontsnapping/oversteek van enkele androïden naar de Valley Beyond. Onder de overlevende hosts bevinden zich hoofdrolspelers Dolores, Bernard en Stubbs – van wie het overigens nog steeds onduidelijk is of hij al dan niet een host is, al wordt het wel geïmpliceerd.

Dolores vermoordde Charlotte Hale en kroop in de huid van diens host-versie Halores, om haar ontsnappingsplan in werking te doen treden. Ze bracht vervolgens Bernard om en smokkelde vijf parels, die vijf verschillende bewustzijnen van hosts bevatten, uit Westworld en in de echte wereld.

De vraag blijft echter: welke hosts zitten opgeslagen in de parels? En wie is Halores nu, want de Dolores die we vroeger kenden bestaat niet meer. En dan is er nog de mysterieuze Man in Black, die na de aftiteling nog een verschijning maakte in wat lijkt op een post-apocalyptische, verre toekomst.

Wat mogen we verwachten?

Nu de robots uitgebroken zijn en vrij ronddwalen in de echte wereld, kan het verhaal alle kanten op gaan. Toch zal de plot meer lineair verteld worden. Het aantal verhaallijnen is bovendien herleid naar een stuk of drie, waardoor de serie makkelijker om volgen wordt.

De makers van de reeks verklapten alvast dat de hosts onze wereld zouden gaan verkennen. Die ziet er futuristisch uit, want het verhaal speelt zich af in de tweede helft van deze eeuw. De opnames vonden plaats in Singapore en Los Angeles en dus mogen we ons aan flitsende wolkenkrabbers, in neonlicht badende exclusieve locaties en hypergeavanceerde technologiesnufjes verwachten.

Toch leiden we af uit de trailers dat het westernpark nog terugkeert in de reeks. Zo komen er twee nieuwe deelgebieden bij: Shogun en The Raj – ook ‘Warworld genoemd – waar het Italië uit de Tweede Wereldoorlog opgetrokken is. Een speelveld bevolkt door nazirobots, zowaar.

Oude en nieuwe gezichten

De vertrouwde namen zijn terug in het derde seizoen: Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Rodrigo Santoro en Ed Harris maken hun wederoptreden, net als Katja Herbers, die echter niet langer in de huid van Emily zal kruipen maar wel van host-versie Grace.

In de eerste trailer van Westworld III werd echter gefocust op de nieuwe gezichten, zoals een peinzende en bezorgde Aaron Paul (bekend van ‘Breaking Bad’) en Scott “Kid Cudi” Mescudi in een gevangenisplunje. Zij krijgen gezelschap van nieuwelingen Lena Waithe, Vincent Cassel en Marshawn Lynch (een gepensioneerde NFL-speler).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top