‘JFK: One Day in America’: een nieuwe spraakmakende documentaire over de aanslag op John F. Kennedy

Films | Amerika-liefhebbers, zet jullie schrap! Er is met ‘JFK: One Day In America’ binnenkort een nieuwe documentaire op National Geographic te zien waarin de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy tegen het licht wordt gehouden. Pickx vertelt je waarom deze docu zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 22 november 1963 werd er een aanslag gepleegd op de toenmalige president van de Verenigde Staten: John F. Kennedy. Het staatshoofd was die dag in Texas en incasseerde er enkele geweerschoten uit de loop van een geweer. Kennedy overleefde de aanslag niet en kwam te overlijden. "De koelbloedige moord op de populaire Kennedy liet niemand onberoerd, zowel in de Verenigde Staten als in de rest van de wereld, waar hij ook zeer geliefd was."

De moordpartij ligt nog steeds gevoelig in de Verenigde Staten. Deze belangrijke historische gebeurtenis maakt nog steeds heel wat tongen los, mede omdat er discussie heerste over wie nu werkelijk de moord had gepleegd. De Amerikaanse overheid had veteraan Lee Harvey Oswald aangewezen als de dader, maar kon niet vermijden dat er ook heel wat samenzweringstheoriën de ronde deden.

Nooit eerder vertoond beeldmateriaal

De Amerikaanse documentairemaker Daniel Lindsay wilde een nieuw licht op de zaak schijnen. Hij dook samen met producer T.J. Martin in de archieven en trof er nooit eerder vertoond beeldmateriaal aan, dat ook ingekleurd werd. Lindsay en Martin brachten ook een bezoekje aan enkele belangrijke nog levende ooggetuigen die vandaag de dag nog steeds in leven zijn. We krijgen bijvoorbeeld het relaas van Peggy Simpson te horen: een voormalige verslaggeefster die aanwezig was op de aanslag. De documentairemakers voeren ook de journalist op die Oswald voor het eerst heeft geïnformeerd over het feit dat hij beschuldigd werd van de moord op de Amerikaanse president…

Bekijk ‘JFK: One Day in America' op 5 en 6 november vanaf 20u30 op National Geographic of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top