‘Echo’ op VRT Canvas: een blik achter de schermen bij de Belgische militaire opleiding

Films | Morgenavond zendt VRT-zender Canvas een unieke documentaire uit over de Belgische militaire opleiding uit, getiteld ‘Echo’. De redactie van Pickx ging na waarom deze docu zo interessant is en je hem zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Echo’ op Canvas: een blik achter de schermen bij de Belgische militaire opleiding

Droom jij van een carrière in het leger? En wil je te weten komen hoe de militaire opleiding van het Belgische leger juist in elkaar steekt? Stem morgenavond dan om 22u00 af op VRT Canvas. De televisiezender zendt op dat moment immers ‘Echo’ uit: een documentaire van documentairemaker Ruben Desiere die een blik achter de schermen geeft bij de Belgische militaire opleiding.

Ruben Desiere is een Belgische documentairemaker die al meerdere filmpareltjes op zijn conto heeft. In 2014 bracht hij de prent ‘Kosmos’ uit, waarin hij het leven van een fictieve Romafamilie volgt in een Brussels kloostergebouw, en zette hij zijn schouders onder de oprichting van een nieuw Belgisch productiehuis: Accattone. In 2017 liet hij een nieuwe film op de wereld los: ‘La Fleurière’. In deze prent zien we hoe drie vrienden een tunnel willen graven om de kluis van de Nationale Bank te bereiken.

De grens tussen feit en fictie

Desiere durft buiten de lijntjes te kleuren en dat zien we ook in ‘Echo’. In deze documentaire volgt hij de Belgische legercommandant Walter Van Dyck, die jonge rekruten van het Belgische leger moet opleiden tot professionele beroepssoldaten. Desiere brengt in zijn docu de zogenaamde rite of passage van die opleiding in beeld: een overgangsritueel waarbij de jonge soldaten een rollenspel spelen dat hen moet helpen voorbereiden op het echte militaire werk. Of hoe het leger bewust de grenzen tussen feit en fictie doet vervagen…

Bekijk ‘Echo’ op donderdag 12 oktober om 22u40 op VRT Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top