Wint Club Brugge weer de jackpot met Abakar Sylla?

Nieuws | In het voetbal kan het soms bijzonder snel gaan. Abakar Sylla kan daarvan meespreken. De 20-jarige Ivoriaanse centrale verdediger kan Club Brugge mogelijk inruilen voor RB Leipzig, dat 20 miljoen euro zou willen betalen. Is de jonge verdediger echter wel klaar voor de volgende stap?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 30 september 2021 maakte Club Brugge geruisloos bekend dat het de jonge Abakar Sylla had aangetrokken en dat hij zou aansluiten bij Club NXT, het tweede elftal van de Bruggelingen. In het seizoen 2021-2022 mocht hij zijn debuut maken in het eerste elftal, door op de laatste speeldag vijf minuten in te vallen tegen Anderlecht.

Sterke Champions League-campagne

Vorig seizoen brak hij helemaal door, maar het was toch een seizoen met ups en downs. Sylla toonde zich met zijn snelheid, kracht en uitvoetballend vermogen. Toch waren er ook de nodige werkpunten. Sylla zijn positiespel kan beter en hij moet leren zich in bedwang te houden. Hij kreeg immers 10 gele en 2 rode kaarten in amper 27 wedstrijden. Zijn ploegmaats moesten hem dan regelmatig tegenhouden en hem van het veld begeleiden.

RB Leipzig kwam Sylla op het spoor in de Champions League, waar hij indruk maakte. Enkel in de thuismatch tegen FC Porto kende hij een mindere dag. In België speelde Sylla met veel meer ups en downs en hij zat na Nieuwjaar toch een aantal keren op de bank. Club Brugge ruikt echter de jackpot als de info van Het Laatste Nieuws klopt.

Zeer veel potentieel

RB Leipzig verkoopt Josko Gvardiol mogelijk voor 100 miljoen euro aan Manchester City, waardoor 20 miljoen euro spenderen aan Sylla geen probleem is. Club Brugge kocht hem voor 200.000 euro… Het verdient zo het honderdvoudige als die deal doorgang zou vinden. De vraag is dus echter of Sylla wel klaar is voor de stap van de Belgische naar de Duitse top. Nog een jaartje Club Brugge zou zeker niet slecht zijn om nog meer ervaring op te doen en te werken aan zijn mindere punten.

Sylla heeft veel potentieel, maar hij lijkt op dit moment de Belgische competitie toch nog niet ontgroeid te zijn. In het voetbal wordt de laatste jaren echter steeds vaker op potentieel gekocht. Sylla is momenteel die 20 miljoen euro nog niet waard (zijn marktwaarde bedraagt volgens Transfermarkt 8 miljoen euro), maar kan dat op termijn wél worden. Linksvoetige verdedigers zijn bovendien altijd gewilde profielen. RB Leipzig gaat dus moeten afwegen of de talentvolle Ivoriaan die progressie in Duitsland kan verderzetten.

Bij Club hopen ze alvast op een nieuwe uitgaande toptransfer. De afgelopen jaren wisten ze met Charles De Ketelaere (35 miljoen euro), Odilon Kossounou (23 miljoen euro), Krépin Diatta (16 miljoen euro), Wesley Moraes (25 miljoen euro) en anderen in Brugge al de nodige centen op te strijken. Is Sylla de volgende in dit rijtje?

Volg de Jupiler Pro League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top