Maak je klaar voor de verjaardagseditie van het Millenium Festival

Films | Van 26 maart tot 6 april wordt in verschillende bioscopen in Brussel de 15e editie van het Milleniumfestival gehouden, dat documentaires promoot. Pickx vertelt je er meer over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Millenium International Documentary Festival werd opgericht in 2009 en heeft als missie om zo veel mogelijk mensen het beste van internationale documentaires te bieden. En daar hoort België natuurlijk ook bij! Het festival en zijn team willen hun visie op cinema tonen, namelijk een geëngageerde zevende kunst. Gedurende tien dagen zullen de CIVA, de bioscopen Vendôme en Galeries, alsook Bozar en Flagey een selectie van zestig films uit de hele wereld uitzenden.

Stella Assange te gast

Twaalf films zullen worden bekroond door een jury onder leiding van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei, die op 27 maart ook een masterclass geeft. Een andere eregast op het festival van dit jaar is Stella Assange, de vrouw van Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, die sinds 2019 gevangen zit in het Verenigd Koninkrijk nadat hij zeven jaar in de Ecuadoraanse ambassade in Londen had gewoond.

Ook de Belgische filmindustrie zal goed vertegenwoordigd zijn met een aantal previews zoals 'Des corps et des Batailles' van Christophe Hermans, dat werd opgenomen tijdens de pandemie. Naast nieuwe films zal het Millenium Festival ook films vertonen die eerder al op andere festivals zoals Cannes, Berlijn en Sundance geprogrammeerd werden.

Voor deze editie, die valt op de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, heeft de organisatie het thema 'Op weg naar de onzichtbare werkelijkheid' gekozen, om "ja te zeggen tegen de beweging van het leven, tegen het verlangen om te leven, de drijvende kracht achter alle metamorfoses".

Meer info vind je hier

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top