Rocket League: Gen.G wint Majorfinale in Rotterdam van AztraL en Moist Esports

Nieuws | Afgelopen week was de stad Rotterdam gastheer van de allereerste Major van de 2023 Rocket League Championship Series. De beste teams van de planeet kwamen samen om voor die titel te vechten. Met de prestaties van onze Belgen in de competitie als rode draad, een terugblik op deze knotsgekke Major!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Rocket League-fans keken reikhalzend uit naar de allereerste Major van het seizoen, die werd gehouden in Rotterdam, Nederland. Het was een kans om de beste teams uit alle regio’s van de wereld aan het werk te zien.

Aan de kant van onze Belgische vertegenwoordigers waren de verwachtingen hooggespannen. Niet het minste voor de coach van Karmine Corp, Wagner “Eversax” Benjamin. Hij kroop met zijn spelers in de huid van een van de favorieten na zijn geweldig regionale parcours en zijn overwinning van de Fall Cup.

Aan de andere kant stond een team dat regelmatig in de top vier van deze Split eindigde, zoals tijdens het eerste toernooi van het seizoen: Moist Esports. En dat met zijn nieuwkomer Maëllo “AztraL” Ernst. Er werd veel verwacht van dit roster, dat uiteindelijk aan de finish struikelde.

Tot slot, de winnaars van het laatste regionale toernooi, Tristan “Atow. Soyez en Team Liquid. De verschillende ambities clashten tijdens deze enorm spannende competitie.

Een interessante Zwitserse ronde

De teams gingen dus deze Zwitserse ronde in met als doel drie Bo5-wedstrijden te winnen. Op die manier konden ze zich kwalificeren voor de play-offs.

De Belgen kregen de kans om de Noord-Amerikanen van Gen.G of de vice-kampioenen van de Worlds, G2 Esports, te ontmoeten. Maar ook de Europeanen van Karmine Corp of Oxygen Esports, en outsiders als Team Falcons en de Brazilianen van Team Secret deden mee. Deze eerste Major gaf enkele indicaties over het vormpeil van de teams dit seizoen.

© @RLEsports

In dit eerste deel van de competitie vielen de Europeanen van het Karmine Corp, onder leiding van kapitein Itachi, als eerste op.

De spelers van de Blue Wall doorstonden hun drie wedstrijden zonder problemen. In totaal moesten ze zich slechts één keer gewonnen geven. Een eenvoudige kwalificatie voor de spelers van Eversax, die al snel gezelschap kregen van hun Europese landgenoten van Oxygen Esports met de Nederlanders oaly. en Joreuz.

Ondertussen verlieten de eerste teams de competitie. Het Australische Pioneers en het internationale roster van James Cheese wisten in de eerste ronde geen enkele wedstrijd te winnen.

Naarmate de competitie vorderde, werden de kansen op kwalificatie voor de play-offs steeds kleiner. De Noord-Amerikanen van Version1 en Gen.G, geleid door de Engelsen ApparentlyJack en noly, en het Braziliaanse Team Secret moesten strijden om een plaats in de top acht.

Helaas slaagden de Europeanen van Quadrant, de Saoediërs van Team Falcons en de Brazilianen van The Club er niet in hun negatieve spiraal van het begin van het toernooi om te buigen. Deze teams raakten niet verder in de competitiedan de top 12.

Terwijl Eversax en Karmine Corp zich gemakkelijk kwalificeerden, hadden onze andere Belgen het moeilijker. Aztral en Moist Esports begonnen hun toernooi goed door hun eerste twee wedstrijden te winnen: 3-1 tegen FaZe Clan en 3-2 tegen The Club. De rest van het toernooi was niet zo eenvoudig, met zware nederlagen tegen KCorp (0-3) en Team Secret (1-3), waardoor ze met de rug tegen de muur kwamen te staan. 

Hun laatste wedstrijd tegen G2 Esports zou bepalen welk team vroeg naar huis moest. In dit duel kon niemand anders dan AztraL de impasse doorbreken met wat gekke moves. Moist won de wedstrijd met 3-2 en schakelde de regerend vice-wereldkampioen uit.

Na hun 3-0 overwinning tegen Team Secret hadden Atow. en Team Liquid het moeilijker, door back to back te verliezen van Version1 (2-3) en FaZe Clan (2-3). De situatie is nog complexer, want de ploeg moet de volgende twee wedstrijden winnen om de play-offs te bereiken.

Een 3-1 zege tegen Quadrant en een adembenemende 3-2 tegen de Australiërs van PWR stuurde onze jonge Belg naar de top acht. Het laatste team dat zich naast onze Belgen kwalificeerde waren de Amerikanen van FaZe Clan, die Spacestation Gaming met 3-1 uitschakelden.

De play-offs als apotheose

Voordat de play-offs begonnen, was het duidelijk dat de Europeanen in de meerderheid waren, met vier teams tegenover drie Amerikaanse rosters. De Brazilianen van Team Secret waren aanwezig om de onruststokers te spelen.

© @RLEsports

Deze keer worden de wedstrijden in Bo7 gespeeld. In tegenstelling tot de Zwitserse ronde werden alle play-off wedstrijden op dezelfde dag georganiseerd. De teams moesten rekening houden met de druk en de vermoeidheid.

In een volgepakte zaal kregen de spelers de kans om te schitteren in deze eerste Major van het RLCS-seizoen. In een memorabele eerste wedstrijden nam Oxygen Esports het op tegen FaZe Clan. Dat duel eindigde op een 4-3 overwinning voor de Amerikanen, onder leiding van een uitstekende mist.

Vervolgens wist Team Secret vrij gemakkelijk te winnen van de Amerikanen van Version1, met 4-1. Merk op dat de Brazilianen slechts drie doelpunten tegen kregen in deze partij…

Daarna stonden onze Belgen weer op het podium. Eerst Atow. tegen het grote Gen.G, de uitgesproken favoriet. Terwijl Team Liquid goed begon, de eerste twee wedstrijden won en zelfs 3-1 voorkwam, stortten de drie jonge spelers daarna in. Ze gaven de volgende drie duels uit handen, telkens met slechts één doelpunt, en verloren met 3-4… 

Een vreselijke tegenslag voor Atow, Acronik en Oski, die desondanks een meesterlijk toernooi neergezet hebben. Een veelbelovende prestatie voor de toekomst na deze top 5-8.

Tot slot moest Karmine Corp het opnemen tegen Moist Esports in een strijd tussen de Fransman Vaitra en de Belg AztraL, die allebei tegen hun voormalige werkgever speelden. De teams kenden elkaar goed, want ze stonden dit seizoen al vier keer tegenover elkaar, met drie overwinningen voor de Fransen. 

Deze vijfde wedstrijd had een Belgisch tintje. Met enorm close matches gedurende de hele wedstrijd, wisten rise., joyo en vooral AztraL te voorkomen dat KCorp in zijn element kwam, waardoor ze zich met 4-1 kwalificeerden voor de halve finales.

In de halve finales kregen we een Noord-Amerikaanse clash tussen FaZe Clan en Gen.G te zien. Ook dat duel vond al een paar keer plaats aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Deze keer won Gen.G in een eenzijdige wedstrijd met 4-1.

Moist kwam vervolgens tegenover Team Secret te staan, in wat een lastige wedstrijd zou kunnen worden voor AztraL. Ondanks een paar moeilijke momenten in de wedstrijd bereikte Moist de finale met 4-2.

Naar die eerste Major-finale werd enorm uitgekeken. De favorieten Gen.G zouden het opnemen tegen het veelbelovende Moist Esports. Ondanks een goede start voor AztraL, met een win in de eerste game, kwam Gen.G daarna sterk terug. 

Na twee snelle overtimes nam Gen.G de leiding in deze wedstrijd. Moist maakte vlak na de time-out van het team gelijk. Helaas wist Gen.G de wedstrijd in haar voordeel om te buigen en met 4-2 te winnen.

Het toernooi maakte al zijn beloftes waar. De Engelsman van Gen.G, ApparentlyJack, werd verkozen tot MVP van deze Major. De prijs voor beste verdedigende speler werd toegekend aan kv1, de speler van Team Secret. De Fransman van Karmine Corp, Vatira, was dan weer de beste aanvaller van het toernooi.

© @RLEsports

Ondanks enkele spijtbetuigingen aan beide kanten, hebben onze Belgen vooral geschitterd tijdens deze competitie. Ze haalden allemaal de play-offs, met een speciale vermelding voor AztraL en Moist.

De spelers krijgen de gelegenheid om een paar weken uit te rusten voordat ze zich in januari weer aan een nieuwe competitie wagen. Hoe dan ook, 2023 belooft een mooi jaar te worden. We zullen de prestaties van onze spelers op het podium op de voet blijven volgen! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top