VALORANT: Mandatory kroont zich tot winnaar van Coupe de France

Nieuws | Na vele weken van competitie kwam dit weekend een einde aan de VALORANT Coupe de France. De HEET-spelers waren de laatste Belgen die nog in de competitie zaten. En het slotweekend maakte al zijn beloftes waar...

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend was het tijd voor de laatste wedstrijden van de VALORANT Coupe de France tijdens Occitanie Esport in de Sud de France Arena in Montpellier. Die kwam na weken van spannende competitie, waarbij onze vertegenwoordigers van Sector One naar het onderste deel van de bracket werden gestuurd en later door CGN Esports werden uitgeschakeld…

Onze laatste hoop lag bij HEET Gaming, dat werd geleid door de Belg Kinguyen. Dat team had iets meer succes in de upper bracket. Helaas waren ze niet bestand tegen Bonk, waardoor ze naar de onderste bracket werden gestuurd. Daar bereikten de spelers de finale, waar ze moesten wachten op hun toekomstige tegenstander.

HEET Gaming moest zich opmaken voor een rematch met Bonk. Dat team werd verslagen in een zwaarbevochten upper bracket final, die gewonnen werd door Mandatory met 2-0. 

In de lower bracket final bleken de spelers van Bonk te sterk voor hun tegenstanders. We kregen een close game te zien die eindigde op 2-0. De reis van HEET Gaming eindigt dus met een schitterende plaats in de top 3.

De grote finale in Bo5 biedt een rematch van de finale van de upper bracket. Bonk begon indrukwekkend aan de wedstrijd door Ascent te winnen met 13-10. 

Maar Mandatory kon zich herpakken, met 13-11 op Fracture en 13-4 op Icebox. Een 13-7 op Haven bezegelde de overwinning voor de organisatie van de Franse streamer Adrien “ZeratoR” Nougaret.

Dit adembenemende toernooi zat vol verrassingen en heeft onze Belgische spelers de kans gegeven zich te profileren. Eén ding is zeker, we zullen de prestaties van onze Belgische spelers tijdens de volgende toernooien op de voet volgen. Wordt vervolgd!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top