Smash World Tour krijgt genadeslag

Nieuws | De topspelers van de Super Smash Melee en Ultimate-scene hadden allemaal het weekend van 9-11 december in hun agenda gezet. Dan zouden normaal de finales van de Smash World Tour plaatsvinden. Op 29 november hebben de organisatoren het internationale toernooi echter geannuleerd, tot groot ongenoegen van de spelers.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De beste Super Smash Bros Melee en Ultimate-spelers zouden elkaar in het weekend van 9-11 december ontmoeten in San Antonio, VS. Daar zouden ze het uitvechten tijdens de Smash World Tour, met een geldprijs van 250.000 dollar.

Terwijl de deadline snel naderde, publiceerden de organisatoren van het toernooi op 29 november een persbericht waarin ze de totale annulering van de Smash World Tour aankondigden. Dit was een klap voor de community die uitkeek naar het evenement.

De organisatoren van SWT verklaren in het bericht: “Zonder enige waarschuwing ontvingen we de avond voor Thanksgiving een bericht van Nintendo dat we niet door konden gaan. Dit was bijzonder schokkend gezien onze omgang met Nintendo in de afgelopen twaalf maanden. Sindsdien zijn we dag en nacht bezig geweest om logistiek de juiste stappen te zetten en deze verklaring met het juiste juridische advies voor te bereiden.”

Er schijnen verschillende redenen te zijn voor de annulering. Ten eerste, mogelijk, omdat de Smash Tour geen door Nintendo gesanctioneerd contract was, wat een probleem kan zijn geweest. 

De andere mogelijkheid is dat Panda, een organisator en concurrent van SWT, een exclusief contract bleek te hebben met Nintendo. Dit zou de organisatoren van het SWT gedwongen hebben hun evenement te annuleren met nog maar 10 dagen te gaan.

Uiteindelijk doorkruist deze annulering de plannen van tientallen organisaties en spelers die zich wekenlang op dit evenement hebben voorbereid. Het valt nog te bezien hoe de zaken zich tussen alle partijen zullen ontwikkelen. De komende weken beloven spannend te worden. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top