Esportskalender: december 2022

Nieuws | De laatste maand van het jaar is zeker niet de minste op vlak van esports! Talloze van nationale en internationale scenes zwaaien 2022 uit met een reeks prestigieuze toernooien. Dit is wat je in december te wachten staat!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nationaal

Rocket League

Belgian Student League: 2022 Winter Clash

Na de VALORANT Campus Clutch van afgelopen maand krijgen Belgische studenten opnieuw een kans om zich in-game te bewijzen. In december vechten ze het uit op Rocket League! META, het bedrijf achter de Elite Series, organiseert een nieuwe versie van de Belgian Student League.

Zowat elke hogeschool en universiteit van ons land probeerde tijdens de groepsfase in november om een plaats in de play-offs te bemachtigen. Die gaan door van 5 tot 18 december. De winnaar mag als beste Belgische studententeam deelnemen aan University Rocketeers Spring 2023, het meest prestigieuze toernooi voor studenten van Europa.

Trackmania

Trackma’Frites

Haal je liever acrobatische stunts uit dan een potje voetbal te spelen?Dan komt Trackma’Frites als gelegen! Dat toernooi, vernoemd naar het favoriete gerecht van ons land, werd bekend met zijn gezellige Rocket League-toernooien. Dit jaar krijgt Trackmania voor het eerst een ‘Frites’-versie!

Dit 100% Belgische toernooi vindt plaats in Luik van 11 tot 14 december. Er staat in totaal 1500 euro op het spel. Meer info over het toernooi vindt je in ons nieuwsbericht. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan zo snel mogelijk in op de officiële website. Registreren kan nog tot 7 december!

Internationaal

CS:GO

BLAST Premier World Final

Naar goede gewoonte mag BLAST het CS:GO-seizoen uitzwaaien met de BLAST Premier World Final. Gedurende het jaar kregen teams de kans om zich te kwalificeren voor dit wereldkampioenschap op het BLAST-circuit. Heroic sleepte eind november het laatste ticket in de wacht door FaZe te kloppen in de grote finale van de BLAST Fall Final.

Samen met Outsiders, FaZe, G2, OG, NAVI, Team Liquid en Team Vitality reizen ze naar Abu Dhabi. Van 14 tot 18 december zullen de 8 teams daar onderling uitmaken wie zich de kampioen van het circuit mag noemen. Dat is uiteraard niet het enige dat op het spel staat, de prijzenpot van één miljoen dollar is ook mooi meegenomen!

FIFA

FIFAe Nations Online Play-ins

Voetbalfans hebben momenteel enkel oog voor het WK voetbal in Qatar, maar ook liefhebbers van de virtuele sport worden in december verwend! De eDevils zullen deze namelijk strijden voor een plaats in de FIFA eNations League.

Het is al even geleden dat we onze nationale ploeg in actie hebben gezien op FIFA. Het zal ook de eerste keer zijn dat zullen deelnemen aan een officiële competitie op FIFA 23, het nieuwste deel in de voetbalfranchise. De matchen gaan door op 15 en 16 december, vanaf 17u. Je kan alle wedstrijden live volgen op Proximus Esports en op tv op Pickx Live!

Rocket League

RLCS Fall Split Major

De eerste Major van dit seizoen van de RLCS staat voor de deur! Van 8 tot 11 december betreden de zestien beste teams van de wereld de Ahoy Arena in de Nederlandse stad Rotterdam. Bij die line-up horen maar liefst drie Belgen: AztraL (Moist Esports), Atow. (Team Liquid) en Eversax (coach bij Karmine Corp).

Hoewel de kwalificatie voor het toernooi niet altijd even vlot liep, hebben we toch hoge verwachtingen voor onze landgenoten. Kan Moist zichzelf opvolgen als wereldkampioen, ditmaal met een Belg in de rangen? Zet Liquid zijn goede vorm voort? Of coacht Eversax zijn team naar een nieuw succes? We zullen het snel te weten komen!

Hearthstone

World Championships

De wereldkampioenen van de meeste grote esports, waaronder FIFA, CS:GO, League of Legends en VALORANT, zijn al bekend. In december zijn alle ogen dus gericht op het World Championship van Hearthstone, de populaire collectible card game van Blizzard.

Van 16 tot 18 december zullen de zestien beste spelers ter wereld deelnemen aan het officiële WK. Vier daarvan komen uit de Grandmasters, vier uit de Chinese competitie, en acht uit de Masters Tour. In totaal staat er een prijzenpot van 500 000 dollar op het spel. Je kan al de actie volgen op de kanalen van Blizzard!

Call of Duty

Call of Duty League 2023: Stage 1 Major

Met de release van Modern Warfare II komt ook de Call of Duty-esport opnieuw op gang! De eerste etappe van het professionele circuit is de Stage 1 Major. Die gaat van 11 tot 15 december door in het Convention Center in de Verendigde Staten.

Topteams als Atlanta FaZe en OpTic Texas zullen het voor een live publiek opnemen op de nieuwste game in de Call of Duty-franchise. Ook de finale van het wereldkampioenschap van Call of Duty Mobile wordt dan gespeeld. Meer info vind je in ons artikel!

Varia

IESF World Esports Championship

December is traditioneel de maand van wereldkampioenschappen, en dat is ook dit jaar niet anders. De International Esports Federations organiseert dan de 14de editie van het enige echte WK voor esports! Esportsatleten reizen van 2 tot 11 december naar het prachtige eiland Bali in Indonesië.

Talloze bekende esports passeren de revue, waaronder CS:GO, Dota 2, eFootball 2023 en Tekken 7. Uiteraard zullen ook een aantal landgenoten deelnemen aan de competitie. Op CS:GO zal CrepoW, de winnaar van het recentste ESL Benelux Proximus Championship, het Belgische team naar de overwinning proberen te leiden.

Istanbul Global Esports Games 2022

Je leest het goed: deze maand staat er niet één, maar wel twee wereldkampioenschappen op het programma! De IESF krijgt concurrentie van de Istanbul Global Esports Games. Deze nieuwe competitie vindt van 15 tot 18 december plaats in de Turkse stad.

De line-up ziet er iets anders uit dan bij het toernooi van de IESF. Net zoals in Bali zal er Dota 2 en eFootball 2023 te zien zijn. Daarnaast krijgt PUBG Mobile een belangrijke plaats in het programma, en wordt er gevochten in Street Fighter V!

Zoals je ziet, neemt de esportswereld in stijl afscheid van 2022. Laten we hopen dat we volgend jaar net zo’n mooi aanbod aan toernooien te zien krijgen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top