Six Jönköping Major: Team BDS wint grote finale

Nieuws | De beste teams van Rainbow Six: Siege streden de afgelopen week voor de Six Jönköping Major in Zweden. Het was een gelegenheid om de beste spelers van de scene aan het werk te zien. In het bijzonder onze vertegenwoordiger, de Belg Valentin “risze” Liradelfo van Wolves Esports. Na een succesvolle groepsfase voor de Franstaligen, moesten ze […]

Door Proximus

Deel dit nieuws

De beste teams van Rainbow Six: Siege streden de afgelopen week voor de Six Jönköping Major in Zweden. Het was een gelegenheid om de beste spelers van de scene aan het werk te zien. In het bijzonder onze vertegenwoordiger, de Belg Valentin “risze” Liradelfo van Wolves Esports.

Na een succesvolle groepsfase voor de Franstaligen, moesten ze het in de play-offs afleggen tegen een veel beter team: de wolven verloren met 0-2 van Team BDS. Dat was een zware nederlaag voor het team van onze landgenoot.

Uiteindelijk verloor Wolves Esports van de uiteindelijke kampioenen. Het Franse Team BDS had enkele close games, waaronder een 2-1 overwinning in de halve finale tegen het Amerikaanse Soniqs. De Fransen mochten dus naar de grote finale.

Daar moesten ze het opnemen tegen Team Liquid. De Braziliaanse spelers hadden een relatief vergelijkbare parcours achter de rug, te beginnen met een 2-0 overwinning tegen FaZe Clan. Daarna volgde een 2-1 overwinning tegen het andere Braziliaanse team van w7m esports.

De grote finale, gespeeld in Bo5, zat vol verrassingen. Team BDS begon sterk door Team Liquid op Theme Park een 7-1 nederlaag aan te smeren. Maar de Brazilianen lieten zich niet kisten en pakten de volgende twee sets met 7-4, op zowel Bank als Oregon.

Team BDS stond met de rug tegen de muur en had geen ruimte voor fouten. Het ideale moment voor Shaiiko en zijn team om wakker te worden en te voorkomen dat Team Liquid de felbegeerde titel kreeg.

De laatste twee maps vielen uiteindelijk in het voordeel van Team BDS uit: 7-5 op Kafe Dostoyevski en 7-4 op Skyscraper. Een waanzinnige 3-2 overwinning voor de Franse ploeg die van ver terugkwam in deze finale.  

Na deze compleet gestoorde finale werd Shaiiko tot MVP gekroond. Een mooie beloning voor de speler die schitterde tijdens deze play-offs. Met deze dominante overwinning wint Team BDS de hoofdprijs van 200 000 dollar

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top