Deze televisieprogramma's en films mag je deze week niet missen!

Cultuur & kennis | Ondanks of misschien dankzij het wereldkampioen voetbal kan je nog een resem interessante programma's vinden op onze Vlaamse televisiezenders. Pickx heeft voor jou enkele interessante, amusante of gewoonweg leuke televisietips uitgezocht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: De verloren kinderen van de Tweede Wereldoorlog

We hadden 'Fifty Shades Darker' of 'Live Free or Die Hard' kunnen tippen, maar vandaag kozen we voor deze opmerkelijke documentaire over een weinig belichte en donkere bladzijde van de Europese geschiedenis. Na de Tweede Wereldoorlog bleven honderduizenden kinderen achter zonder ouders. Sommigen van hen werden naar een ander land gestuurd om daar op te groeien in een nieuw gezin, terwijl anderen volledig aan hun lot werden overgelaten vanwege gezondheidsproblemen, hun afkomst of hun verleden. Voor wie niet voldeed, begon een helse overlevingsstrijd die je kan volgen in deze beklijvende reeks.

Bekijk ‘De verloren kinderen van de Tweede Wereldoorlog’ op  maandag 28 november om 21u20 op Canvas, VRT MAX of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Dinsdag: Men in Black II

In deze sequel ontdekken onze protagonisten, agenten K en J, dat enkele buitenaardse wezens opnieuw een complot hebben bekokstooft om onze planeet te bedreigen. Ze maken onder meer kennis met de meedogenloze Serleena, een buitenaards monster dat elke gewenste vorm kan aannemen. Door zich te vermommen als topmodel, hoopt ze haar duister plan te doen lukken. Fans van de cultreeks 'Twin Peaks' herkennen misschien actrice Lara Flynn Boyle. In de mysteryreeks vertolkte ze de gelauwerde rol van Donna Hayward; voor haar rol van Serleena in deze film kreeg ze een Razzie Award voor slechtste bijrol.

Bekijk ‘Men in Black II’ op dinsdag 29 november om 20u40 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Woensdag: No Country for Old Men

Cinemaliefhebbers spitsen hun oren als er een film van de gebroeders Coen te zien is. Volgens verschillende recensenten is 'No Country for Old Men' één van hun beste producties ooit. In deze film zien we Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin in de rollen van Ed Tom Bell, Anton Chigurh en Llewelyn Moss. Dat Josh Brolin de rol kreeg in plaats van Garret Dillahunt is te danken aan niemand minder dan Quentin Tarantino en Robert Rodriguez. Dankzij hun hulp mocht Brolin op auditie bij de Coen-broers, hoewel hij niet hun eerste keus was. De rest is geschiedenis.

Bekijk ‘No Country for Old Men’ op  woensdag 30 november om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app

Donderdag: Twelve Monkeys

Weinigen weten dat deze sciencefictionfilm met Bruce Willis, Madeleine Stowe en Brad Pitt is gebaseerd op de Franse kortfilm 'La Jetée' uit 1962, die nagenoeg volledig bestaat uit een fotomontage met een voice-over. Regisseur Terry Gilliam was vol bewondering over deze kortfilm - "eenvoudigweg poëtisch" noemde hij het - en heeft later 'Twelve Monkeys' op deze film gebaseerd. Bekijk deze film vooral voor de verrassende ontknoping. 

Bekijk ‘Twelve Monkeys’ op  donderdag 1 december om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Vrijdag: An Officer and a Gentleman

In deze romantische dramafilm uit 1982 besluit de eenzame Zac Mayo (een rol van Richard Gere) een legeropleiding te volgen om zijn jeugdtrauma te vergeten. Hij sluit tijdens zijn marineopleiding vriendschap met Sid en samen leren ze Paula en Lynette kennen. Deze twee fabriekarbeidsters hopen een legerofficier aan de haak te slaan om hun toekomst veilig te stellen. Zack is ervan overtuigd dat Paula oprecht verliefd op hem is, maar Sid komt er al snel achter dat de twee dames iets in hun schild voeren.

Bekijk ‘Twelve Monkeys’ op  donderdag 1 december om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top