Brusselse senioren maken kennis met esports in het Basecamp

Nieuws | Het BeSF organiseerde op maandag 21 november een bijeenkomst met de bewoners van verpleeghuis Acacias. De senioren konden discussiëren over onderwerpen als esports en videogames.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen maandag werden senioren uit het rusthuis Acacias in Sint-Jans-Molenbeek ontvangen in het Basecamp van de Belgische esportsfederatie.

Op de favoriete locatie van de Belgische competities konden de senioren rekenen op de aanwezigheid van de voorzitter van de federatie, Samy Bessi. Samen met zijn team gaf hij een introductie in de wereld van videogames en esports.

Een discussie over esports

Na een discussie over het thema ‘competitie‘ en de groeiende plaats daarvan binnen de Belgische samenleving, werden drie hoofdactiviteiten voorgesteld.

Eerst maakten de senioren kennis met de PlayStation 4 door het dansspel Just Dance te spelen. Met behulp van de PlayStation Camera werden de bewegingen van de senioren opgenomen en op het scherm getoond om hun score vast te leggen.

De senioren spelen een potje Just Dance

Mario Kart 8 Deluxe Edition was de tweede fase van de initiatie. Enkele senioren konden hun vaardigheden als bestuurder (her)ontdekken door mee te doen aan een toernooi. Mario Kart, per definitie een spel voor alle leeftijden, wist de aandacht te trekken van de aanwezige spelers.

De laatste activiteit gaf de bewoners van het verpleeghuis een totale onderdompeling in een volledig virtuele wereld. Met de Oculus Rift-headset konden sommige deelnemers zich onderdompelen in een rollercoasterspel met een prehistorische setting.

Een initiatie in de virtuele wereld

De activiteit maakte indruk op velen. De ouderen spraken hun verbazing uit over het zien van levensgrote virtuele dinosaurussen! De bijeenkomst was een groot succes en gaf de senioren nieuwe ervaringen met activiteiten die afweken van hun dagelijks leven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top