Nieuwigheden op Streamz in december

Films | Van de verderzetting van populaire internationale series tot nieuwe originele documentaires en fictie van eigen bodem: Streamz breidt zijn aanbod in december weer duchtig uit. Pickx deed een greep in het nieuwe aanbod van de Vlaamse streamingdienst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gossip Girl – seizoen 2

De tweede generatie van ‘Gossip Girl’ is aan een tweede seizoen toe. De showrunners toonden met het eerste seizoen van deze reboot/verderzetting aan dat een nieuwe cast aan New Yorkse jeugd het kon overnemen. Het nieuwe ‘Gossip Girl’, dat zich in hetzelfde universum afspeelt als het oude, maar gewoon een goeie tien jaar later en met een focus op een resem nieuwe personages, is inclusiever, realistischer en eigentijdser.

Het eerste seizoen begon met een groep New Yorkse studenten die na de pandemie terug naar school gingen. Net als in de eerste generatie van ‘Gossip Girl’ worden hun daden van dichtbij gevolgd en online gezwierd door een geheimzinnige persoon. Deze keer niet op een blog, maar wel gewoon op Instagram. En in het tweede seizoen duikt minstens één oude bekende op.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Gossip Girl’ vanaf 2 december op Streamz via Pickx!

His Dark Materials – seizoen 3

Auteur Philip Pullmans fantasytrilogie ‘His Dark Materials’, in onze taal beter bekend als ‘Het gouden kompas’, werd qua populariteit overschaduwd door de ‘Harry Potter’-boeken, die in dezelfde periode verschenen en op hetzelfde publiek mikten, maar geheel terecht worden de boeken nu herontdekt. Dat is deels dankzij de serie ‘His Dark Materials’, die het verhaal van de boeken vertelt.

In de wereld van ‘His Dark Materials’ wordt ieders ziel verpersoonlijkt door een dier, een zogenaamde daemon. De eerste twee seizoenen waren gebaseerd op de eerste twee boeken, de derde en laatste jaargang, die het verhaal van het boek ‘The Amber Spyglass’ vertelt, verschijnt binnenkort. We knopen weer aan met Lyra Belacqua, het weeskindje dat eigenlijk de dochter is van Lord Asriel en voorbestemd is om de wereld te veranderen.

Ontdek het derde seizoen van ‘His Dark Materials’ vanaf 6 december op Streamz via Pickx!

Is Crypto het Nieuwe Goud?

Bitcoins en andere cryptomunten maken sommige investeerders in geen tijd steenrijk en laten anderen achter met niets. Ook in ons land laten steeds meer mensen zich verleiden door de aanlokkelijke succesverhalen van sommige crypto-beleggers. Is het een manier om snel rijk te worden of kan de bubbel op elk moment barsten, met alle gevolgen van dien? Deze vierdelige documentaire van Streamz volgt enkele bekende en onbekende Vlamingen die zich wagen aan crypto.

In ‘Is Crypto het Nieuwe Goud?’ zien we de successen, maar ook de tegenslagen van die beleggers. Wat trok hen aan in deze nieuwe markt, waar termen als “to the moon” en “pump & dump” dagelijkse kost zijn? Zowel fans als sceptici komen aan bod in de docureeks, alsook de arm der wet, die al veel oplichtingen met crypto de revue zag passeren.

Ontdek ‘Is Crypto het Nieuwe Goud?’ vanaf 18 december op Streamz via Pickx!

True Crime Belgium: Little John (deel 1)

True Crime Belgium’ neemt in elke aflevering een van de meest spraakmakende en beruchte rechtszaken uit de geschiedenis van ons land onder de loep. Zo behandelen enkele afleveringen zaken als de gifmoord op Veerle Criel, de Schellebellemoord waarbij “godfather” Prosper Van der Borght zijn zoon liet ombrengen, en de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen. In de nieuwste aflevering, de eerste in een tweeluik, zoomen we in op “Little” John Vandoolaeghe.

Vandoolaeghe, die schijnbaar een perfect normaal leven leidde in West-Vlaanderen, werd op enkele dagen voor zijn huwelijk opgepakt. Hij werd namelijk verdacht van de moord op de Vietnamese studente Thi Xuan Nguyen. Twee jaar lang was hij ermee weggekomen, maar nu kon hij zijn straf niet meer ontlopen.

Ontdek het eerste deel van ‘True Crime Belgium: Little John’ vanaf 31 december op Streamz via Pickx!

The Sex Lives of College Girls – seizoen 2

Mindy Kaling, die vooral bekend is van haar rol in ‘The Office’ en als bedenkster van ‘Never Have I Ever’, is samen met Justin Noble het brein achter de verfrissende komedie ‘The Sex Lives of College Girls’. Daarin zien we hoe vier jonge vrouwen aan hun hogere opleiding beginnen en zich een weg banen in die nieuwe wereld. Examens, sociale kringen, ongemakkelijke feestjes, liefde en liefdesverdriet, het hoort er allemaal bij.

De successerie werd al snel verlengd met een tweede seizoen, waarvan nu wekelijks twee nieuwe afleveringen te vinden zijn op Streamz.

Ontdek ‘The Sex Lives of College Girls’ nu op Streamz via Pickx!

The White Lotus – seizoen 2

Een van de grootste successen van het Amerikaanse HBO van de afgelopen jaren is ‘The White Lotus’. Het eerste seizoen werd uitgebreid bekroond op de Emmy Awards – de makers gingen naar huis met maar liefst tien beeldjes – dus werden de oorspronkelijke plannen omgegooid en werd er toch een tweede seizoen gemaakt, zij het met een nieuwe locatie, een nieuw verhaal en een nagenoeg nieuwe cast.

Het eerste seizoen speelde zich nog af op een idyllisch resort in Hawaii, voor het tweede trekken we naar een andere tak van het White Lotus Resort in Sicilië. Jennifer Coolidge en Jon Gries keren terug in hun oude rollen. Daarnaast voegen onder anderen Aubrey Plaza, Meghann Fahy, Michael Imperioli, Will Sharpe en Tom Hollander zich bij de cast.

Ontdek het tweede seizoen van ‘The White Lotus’ nu op Streamz via Pickx!

Geldwolven

Frank De Jong (Tom Van Dyck) is een timide en loyale expert in fraude bij een verzekeraar. Wanneer hij in de steek gelaten wordt door zijn vrouw en ook op zijn werk met de neus op de feiten wordt gedrukt, beslist hij zijn leven drastisch om te gooien. Eerlijk zijn duurt hem te lang. Hij gaat in zee mee zijn absolute tegenpool, Chris De Wolf (Joren Seldeslachts). Die charmante jongen leeft van dag tot dag en neemt met zijn partner in crime Micky (Yannick Jozefzoon) mensen in de maling om rond te komen.

De combinatie van Frank zijn kennis over de verzekeringswereld en het lef en de overtuigingskracht van Chris en Micky zorgen ervoor dat ze snel veel geld verdienen. Voor het eerst in zijn leven overtreedt Frank de regels en ontpopt hij zich tot een mastermind die iedereen te slim af is. Maar al snel worden ze eraan herinnerd dat men zich niet tegen alles in het leven kan verzekeren… Lees hier ook ons interview met Joren Seldeslachts over 'Geldwolven'!

Ontdek ‘Geldwolven’ nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top