VALORANT: G2 Gozen wint eerste Game Changers

Nieuws | Vorige week vond het eerste VALORANT-WK van het vrouwencircuit plaats. De beste spelers van de esport streden om een deel van de 500.000 dollar grote prijzenpot. G2 Gozen won de grote finale na een geweldige reverse sweep tegen Shopify Rebellion GC.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het allereerste internationale vrouwentoernooi op VALORANT werd afgelopen week in Berlijn gehouden. De eerste VCT Game Changers werden gespeeld door de beste spelers van het circuit. Met een double elimination format, eerst in Bo3 en daarna in Bo5 in de grote finale, won G2 Gozen uiteindelijk het toernooi na een perfecte run.

Het team, geleid door Petra uit Nederland, versloeg eerst het Thaise X10 Sapphire met 2-0 in de kwartfinales. Daarna klopte G2 het Noord-Amerikaanse Cloud9 White met 2-1 in de halve finale, en tenslotte Team Liquid Brazil met 2-0 in de finale van de upper bracket.

Dankzij een vlekkeloze run konden ze wachten op hun tegenstanders: Shopify Rebellion GC. Het Amerikaanse roster had een moeilijker parcours achter de rug, vanwege een nederlaag tegen Team Liquid Brazil in de halve finale.

Om de finale tegen G2 Gozen te bereiken, moesten ze X10 Sapphire met 2-0 verslaan. De halve finale van deze lower bracket was zeker een van de spannendste wedstrijden: tegen Cloud9 White werden de spelers tot het uiterste gedreven. Desondanks konden ze het tij keren en de wedstrijd met 2-1 winnen. Dat duel werd gekenmerkt door een vulgair gebaar van de coach van Shopify Rebellion, “Robwiz“, wat hem een sanctie opleverde.

De spelers moesten het toernooi afmaken zonder hun coach. Dat belette hen niet om wraak te nemen op Team Liquid Brazil met een 2-0 overwinning in de lower final.

Uiteindelijk ging de grote finale tussen twee teams met verschillende achtergronden. En in deze wedstrijd konden de underdogs zich snel laten zien door de eerste twee maps in de wacht te slepen.

Na een flauwe start besloten Petra en haar teamgenoten de wedstrijd in handen te nemen. Ze wisten Shopify Rebellion volledig te ontmantelen. De tegenstanders konden amper nog rondes verzamelen en zo werd hun hoop op de overwinning de grond in geboord. Ondanks een enorme achterstand draaide G2 Gozen deze grote finale helemaal om, en won het Game Changers met 3-2.

Met deze allereerste internationale VALORANT-competitie voor vrouwen won G2 de hoofdprijs van 180.000 dollar. De wedstrijd vol wendingen geeft ons hoop voor de toekomst van deze nieuwe scene. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top