PXL Esports wint Red Bull Campus Clutch België

Nieuws | De winnaar van de Redbull Campus Clutch is bekend. Het team PXL Esports mag naar de grote finale in Brazilië! Die vinden volgende maand plaats, met een hoofdprijs van 20 000 euro.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Red Bull Campus Clutch heeft zijn kampioen onthuld! De play-offs van het prestigieuze VALORANT-toernooi kwam woensdag tot een einde. De beste Belgische studenten op de FPS streden voor een plaats in de grote finale. En het was favoriet PXL Esports, de winnaar van de vorige editie, dat zijn titel mocht verlengen.

De vier beste teams van de kwalificatierondes zakten op 16 november af naar de campus van Hogeschool PXL in Limburg. In een Bo3-format zouden PXL Esports, UCLouvain, VUB Gaming en UCLL Gaming onderling uitmaken wie het ticket voor de grote finale mocht verdienen. Die gaat volgende maand door in Sao Paolo, Brazilië.

PXL Esports nam het in de halve finale op tegen de Waalse collega’s van UCLouvain. Die laatste bleek geen partij voor de titelverdedigers: PXL mocht met 2-0 door naar de grote finale. Daar zouden ze het opnemen tegen UCLL Gaming, dat eerder op de dag VUB Gaming had geklopt.

En ook de studenten van Leuven-Limburg konden de kampioen niet van de troon stoten. PXL Esports maakte zijn favorietenrol waar en won de Bo3. JohnieBoy, maximn, ZENZZOR, Flickless en Kayn mogen volgende maand ons land dus verdedigen in Zuid-Amerika. Daar zullen ze strijden tegen de beste studenten van over de hele wereld.

Hou de kanalen van Red Bull dus zeker in de gaten als je onze landgenoten een hart onder de riem wil steken! De finale gaat door van 13 tot 16 december. De grote winnaars verdienen 20 000 dollar en een VIP Experience tijdens VALORANT Champions 2023!

Copyright afbeelding: PXL Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top