Rocket League: Atow. en Team Liquid winnen Fall Invitational

Nieuws | Dit weekend werd de Fall Invitational gespeeld, het laatste regionale evenement van deze split. Sommige teams hoopten zich te kwalificeren voor de eerste Major die in december in Rotterdam wordt gehouden. Van onze Belgen viel er één op: Tristan "Atow". Soyez, die met Team Liquid het toernooi won.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sommige teams hebben hun ticket voor de eerste Major van het seizoen al beet, zoals Karmine Corp en hun Belgische coach Eversax. Onze andere Belgen in de competitie moesten die doelstellingen nog halen. Maëllo “AztraL” Ernst en Moist Esports hadden wel wat speelruimte, dankzij de punten die ze in de eerste twee toernooien hadden behaald. 

Atow. en Team Liquid kregen een moeilijkere opdracht voorgeschoteld. De jonge Belg en zijn teamgenoten moesten in dit toernooi op hoog niveau presteren om een plaats in Nederland veilig te stellen.

© @RLEsports

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat onze Belgen een heel verschillend lot kenden tijdens dit toernooi. Het Moist van AztraL miste de Zwitserse ronde volledig: het team verloor met 2-3 en mocht niet deelnemen aan de play-offs. De spelers waren virtueel nog steeds gekwalificeerd, maar moesten hopen op nederlagen van teams als Team BDS of Tundra Esports.

Atow., vergezeld door Oski en AcroniK., overleefde de Zwitserse ronde wel met 3-2. Het trio bereikte zo de play-offs van onze regio, naast teams als Karmine Corp, Evil Geniuses, G1 of Oxygen Esports, de winnaars van het vorige regionale toernooi.

© @RLEsports

Team Liquid kwam ijzersterk uit de Zwitserse ronde, en liet geen hoop aan de tegenstanders. Noch Team Vitality, noch Evil Geniuses, die beiden geklopt werden met 4-1, konden voorkomen dat Team Liquid de finale bereikte.

Team Liquid’s toekomstige tegenstander maakte ook indruk. Karmine Corp, geleid door haar Franstalige roster, versloeg eerst Solary met 4-0 en daarna G1 met 4-2. Dankzij deze overwinningen van Karmine Corp kwalificeerde onze Belgische AztraL en Moist Esport zich alsnog.

© @RLEsports

In die grote finale nam Karmine Corp, finalist van de drie regionale toernooien in deze split, het op tegen Team Liquid, dat ook net zijn ticket voor de Major bemachtigde. In dat duel nam Karmine Corp. snel de leiding.

Na het winnen van de eerste game drukte de Blue Wall van de Fransman Vatira door. Het moment voor Atow. om zichzelf naar voren te schuiven.

Hij maakte een paar geweldige bewegingen en deed de wedstrijd kantelen. Atow. en Team Liquid wonnen de Fall Invitational met 4-2 na een goed gecontroleerde finale. 

Dit toernooi maakte al zijn beloftes waar. Allereerst met de prachtige overwinning van Team Liquid en onze landgenoot Atow. Daarbij komt dat al onze Belgische vertegenwoordigers gekwalificeerd zijn voor de Major: Atow. en Team Liquid, AztraL en Moist en tenslotte coach Eversax met Karmine Corp.

De beste teams van de wereld doen mee aan deze eerste Major van het seizoen. Die vindt plaats tussen 8 en 11 december in Rotterdam. Een niet te missen wedstrijd om de prestaties van onze Belgische spelers te volgen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top