Overwatch League: Dallas Fuel wint grote finale

Nieuws | De grote finale van de Overwatch League 2022 werd vrijdagnacht beslist. Dallas Fuel won de titel na een knotsgekke match vol spanning tegen San Francisco Shock (4-3).

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Overwatch League 2022 kwam dit weekend tot een einde. Europese fans van het door Blizzard uitgegeven spel konden de finalewedstrijden tussen de beste teams ter wereld ‘s nachts bekijken.

Voor de editie van 2022 kwamen de meeste deelnemers voornamelijk uit Zuid-Korea. Aan de Europese kant konden we de London Spitfire volgen, met de Fransman Poko, de Zweed SparkR en de Duitsers Hadi en Kaan. Jammer genoeg verloren ze de kwartfinale in de lower bracket van Hangzhou Spark (1-3).

© @overwatchleague

Die bracket werd gedomineerd door San Francisco Shock. De eindwinnaar van 2019 en 2020 slaagde erin om met de rug tegen de muur de hele bracket te beklimmen. Zo kwam het in de grote finale tegen Dallas Fuel uit. De teamgenoten van Striker versloegen Shanghai Dragons (3-1), gevolgd door Los Angeles Gladiators (3-1) en Seoul Dynasty (3-0).

Na het bereiken van de halve finale bleven ze hun tegenstanders domineren: 3-1 tegen Hangzhou Spark. En door een uiteindelijke 3-0 overwinning tegen de Houston Outlaws kon Shock zich bij Dallas Fuel voegen in de grote finale.

Dallas Fuel heeft een opmerkelijke run gehad in deze competitie. Ze slaagden erin om aan de top te eindigen zonder echt bang te zijn voor hun tegenstanders. Ze versloegen Hangzhou Spark in de kwartfinale (3-1), Seoul Dynasty in de halve finale (3-0) en tot slot Houston Outlaws in de finale van de upper bracket (3-1).

In deze grote finale stonden twee van de beste teams van de competitie tegenover elkaar: het volledig Koreaanse team van Dallas Fuel tegen het Koreaans-Amerikaanse San Franciso Schock. Een adembenemende confrontatie die zeven rondes lang duurde om een winnaar uit te roepen.

Dallas Fuel won uiteindelijk de grote finale tegen San Francisco Shock met 4-3. Shock leidde met 3-2 in de finale, maar liet Fuel aan het einde nog terugkomen.

De architect van deze prachtige comeback en eindoverwinning was de Koreaanse tank Fearless, die logischerwijs tot MVP van deze Grand Final werd verkozen.

© @overwatchleague

Dallas Fuel wint dus de één miljoen dollar die aan de winnaars was beloofd. Een meesterlijke prestatie van Fearless en zijn team om in de finale een zeer moeilijke tegenstander te overwinnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top