Hearthstone: Duitser Bunnyhoppor wint Masters Fall Championship

Nieuws | De Duitser Raphael 'BunnyHoppor' Peltzer van Team Liquid voegt nog een trofee toe aan zijn Hearthstone-palmares. Bij deze, een terugblik op de competitie!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend vonden de play-offs van het Masters Fall Championship plaats op Hearthstone, het strategische kaartspel van de populaire World of Warcraft-licentie.

De beste 16 spelers van het seizoen streden om een plaats in de play-offs. Zodra ze de de kwartfinales bereikten, speelden de beste acht spelers een Bo5-format in een single elimination tree.

© Liquipedia

De play-offs werden gedomineerd door spelers uit Azië, met slechts twee Europese spelers. Toch was de winnaar de Duitser Raphael ‘Bunnyhoppor‘ Peltzer, die in de finale de Fin Habugabu klopte.

De 30-jarige BunnyHoppor zit sinds begin 2020 bij Team Liquid en heeft net zijn tiende podiumplaats behaald sinds het begin van zijn carrière in 2016.

© Activision Blizzard

Dankzij deze overwinning heeft Bunnyhoppor naast de hoofdprijs ook een kwalificatie voor het WK in de wacht gesleept. Hij krijgt gezelschap van de andere spelers in de top 4: de Fin Habugabu en de Chinezen Xiaboai en Xmg.

De vier resterende plaatsen voor de Worlds zijn voor de winnaars van de Gold Series, de ultieme Chinese competitie.

De 16 beste spelers van dit jaar doen mee aan het WK. Die ranking krijgt vorm via de grote toernooien: 4 spelers komen uit het Grandmasters-circuit, 4 uit de Gold Series en 8 uit de Masters Tour.

Van 16 tot 18 december ontmoeten de beste Hearthstone-spelers elkaar op het WK van 2022! Een prijzenpot van 500 000 dollar wordt verdeeld onder de winnaars.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top