DOTA 2: Europeanen van Tundra Esports winnen The International 11

Nieuws | Met nog maar vier teams te gaan in de prestigieuze The International 11, was het Tundra Esports dat uiteindelijk Team Secret versloeg in de grote finale. Met een duidelijke 3-0 won het team acht van de twintig miljoen dollar die op het spel stond.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In tegenstelling tot de League of Legends Worlds speelde Europa een grote rol in de final four van The International 11. Drie van de vier teams in deze eindronde vertegenwoordigden ons continent: Team Liquid, het internationale roster van Team Secret, en Tundra Esports. Hun enige buitenlandse tegenstander was het Chinese Team Aster.

In de finale van de top bracket stond Team Secret tegenover Tundra Esports. In een close game wist Team Secret, onder leiding van de Nederlander Remco “Crystallis” Arets, de tweede game naar zich toe te trekken. Zo werd het Tundra van de Duitser Leon “Nine” Kirilin naar een derde wedstrijd gestuurd. Die zou uiteindelijk in het voordeel van Nine uitvallen, 2-1. Tundra Esports mocht zo uitkijken naar hun tegenstander in de grote finale.

© @Dota2ti

In de lower bracket moest Team Secret wachten op de winnaar van het duel tussen Team Liquid, van de Fin MATUMBAMAN, en Team Aster. De wedstrijd maakte al zijn beloften waar: het waren de Europeanen van Team Liquid die met 2-1 de overhand namen en zich zo bij Team Secret voegden in de finale van deze bracket.

De ontmoeting tussen de twee Europese teams eindigde in het voordeel van Team Secret. Na een achterstand in de tweede wedstrijd gaven de teamgenoten van Crystallis, derde tijdens de TI van 2021, geen krimp: ze wonnen uiteindelijk met 2-1. 

Na deze nederlaag kondigde de voormalige TI-winnaar van Team Liquid, Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen, aan dat hij zijn professionele speelcarrière beëindigt.

Team Secret voegde zich dus bij Tundra Esports, deze keer voor de grote finale, waar de titel van The International op het spel stond. Een confrontatie tussen twee geduchte tegenstanders die al eerder in de competitie tegenover elkaar stonden. 

In totaal speelden de twee teams acht wedstrijden in drie ontmoetingen tijdens het toernooi. Uiteindelijk kon Tundra Esports hun tegenstanders in de grote finale aftroeven met een duidelijke 3-0 overwinning.

Een allereerste zege voor de organisatie in dit legendarische Dota 2-toernooi. Tundra beheerste de competitie van begin tot einde, want het team verloor geen enkel duel.

Deze competitie heeft alle beloften ingelost en kroonde na het succes van Team Spirit in 2021 dus een nieuwe kampioen. Tundra Esports mocht de Aegis opheffen en hoopt deze prestatie in de volgende editie te herhalen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top