Esportskalender: november 2022

Nieuws | November wordt opnieuw een maand vol plezier voor esportsfanaten! Op Belgisch vlak is het momenteel rustig. Internationaal staan er wel heel wat belangrijke toernooien op het programma, gaande van de CS:GO Major in Rio de Janeiro tot de conclusie van de League of Legends Worlds 2022. Deze evenementen moet je de komende maand dus zeker in de gaten houden!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nationaal

VALORANT

Red Bull Campus Clutch Last Chance Qualifiers

Red Bull organiseert een wereldwijd toernooi voor de beste studenten op VALORANT. Deze maand is het aan de Belgische studenten. Studeer jij aan een Belgische universiteit en ben je fan van de FPS van Riot Games? Schrijf je dan hier in voor het regionale toernooi.

In totaal werden er vier qualifiers georganiseerd, twee in oktober en twee in november. Als je nog wil meedoen, moet je je dus haasten. De beste teams verdienen een ticket voor de Global Finals in Brazilië. Die worden in december gehouden, en het winnende team verdient maar liefst 20 000 euro!

LAN

Gaming Nights

Van 11 tot 13 november kunnen gamers zich opmaken voor een van de grootste Belgische LANs van het jaar! Gaming Nights gaat door in Louvain-la-Neuve, en nodigt maar liefst 60 van de beste Franstalige spelers en influencers uit. 20 teams zullen deelnemen aan dit driedaagse evenement, en op het spel staat een prijzenpot van 15 000 euro.

Bekende influencers als Jeanfils, Nobo en Maytaki zullen aanwezig zijn. En het aantal games is heel divers, van Fortnite en Apex Legends tot Trackmania, Fall Guys en Worms. Geïnteresseerd? Je kan alles live volgen op het Twitch-kanaal van RTBF, @RTBF_iXPé!

SugarLAN

Ook in Vlaanderen wordt er deze maand een LAN-toernooi georganiseerd. Van 25 tot 27 november kan je deelnemen aan talloze toernooien tijdens SugarLAN in Glabbeek, Vlaams-Brabant. FIFA, CS:GO, VALORANT, League of Legends, … Alle grote esports zullen er zijn! Info over tickets en registratie vind je hier.

Internationaal

Counter-Strike: Global Offensive

IEM Rio Major

De tweede Major van 2022 beheerst de CS:GO-wereld in november. Zestien teams vechten voor eeuwige roem in Rio de Janeiro. En er staat heel wat op het spel. Nog het meest voor FaZe Clan, dat zijn Majortitel in Antwerpen kan verlengen en zo de Intel Grand Slam – ter waarde van een miljoen dollar – in de wacht slepen. De Braziliaanse teams willen dan weer stunten voor eigen publiek.

Voor het eerst sinds lang doet ook een Belg mee aan de Major. Keoz bereikte met GamerLegion de Champions Stage. Die duurt tot 3 november. Tussen 5 en 8 november wordt de Legends Stage afgewerkt. De acht overgebleven teams zullen vanaf 10 november de Champions Stage uitvechten. De grote finale, uiteraard voor een live publiek, gaat door op zondag 13 november.

BLAST Premier Fall Final

Maar de IEM Major is niet het enige CS:GO-evenement dat deze maand in de belangstelling zal staan. Ook het BLAST-circuit van 2022 loopt stilaan op zijn einde. De BLAST Premier Fall Final is het voorlaatste toernooi van dit seizoen. Daar krijgen de CS:GO-teams nog één kans om een ticket te verdienen voor de BLAST World Finals in december.

Topteams als FaZe, NAVI en Team Liquid zullen afzakken naar de Royal Arena in Copenhagen om tussen 23 en 27 november dit toernooi af te werken. Naast een plaats in de World Finals staat er ook 200 000 dollar op het spel. Reden genoeg voor de teams om ook na de Braziliaanse Major het beste van zichzelf te geven.

League of Legends

Worlds 2022 Grand Final

De apotheose van het League of Legends-circuit is heel dichtbij. Dit weekend wordt namelijk de grote finale van de Worlds 2022 gespeeld. Sinds eind september zijn de beste League-spelers ter wereld bezig aan het grootste esportstoernooi van het jaar.

Europese teams zijn al lang niet meer actief in deze play-offs. Zoals verwacht zullen twee Koreaanse teams voor de kroon vechten. Wordt het de vierde titel voor het T1 van Faker, of de eerste voor DRX? Het antwoord ontdek je zondagnacht: om 1 uur Belgische tijd gaat de wedstrijd van start.

FIFA 23

EA Sports Cup

De eerste editie van de EA Sports Club is vol aan de gang. Om de release van FIFA 23 te vieren, kondigde de ontwikkelaar een volwaardige competitie aan. Vanaf 17 oktober nemen FIFA-spelers het drie maanden lang tegen elkaar op in 2v2 wedstrijden. Er doen heel wat grote namen mee, zoals Manchester City Esports, PSG Esports en Fnatic.

Elke regio heeft een eigen toernooi. In januari trekken de beste teams van elk continent naar Londen. In een offline format spelen ze voor de prijzenpot van 250 000 dollar, en een plaats in de prestigieuze FIFAe Club World Cup. De wedstrijden worden elke week uitgezonden op de officiële Twitch- en YouTube-kanalen van EA Sports.

Rainbox Six Siege

Six Jönköping Major

FPS-fans worden deze maand in de watten gelegd, want ook Rainbow Six kroont in november een nieuwe Majorkampioen. Die zou oorspronkelijk plaatsvinden in Azië, maar Ubisoft besliste later om het evenement te verhuizen naar de Zweedse stad Jönköping.

De groepsfase gaat door van 21 tot 23 november en de finales van 25 tot 27 november. Brazilië en de Verenigde Staten zijn goed vertegenwoordigd, maar met risze doet ook België mee. Als lid van het Franstalige roster van Wolves Esports zal onze landgenoot proberen om zijn kwartfinaleplaats van de Major in Berlijn nog eens te evenaren.

Rocket League

RLCS Fall Invitational Europe

De eerste split van het nieuwe Rocket League-seizoen komt in december ten einde met de Fall Split Major in Rotterdam. Elke regio krijgt een kans om zich te plaatsen voor dat toernooi tijdens de RLCS Fall Invitationals. In dat online toernooi staat 100 000 dollar en kostbare punten voor de RLCS Circuit Ranking op het spel.

Wij kijken vooral uit naar de Europese editie. Met Atow. (Team Liquid), Eversax (Karmine Corp) en AztraL (Moist Esports) nemen maar liefst drie Belgen deel! Maak je agenda van 11 tot en met 13 november dus vrij voor de beste Rocket League-duels die Europa te bieden heeft.

Fortnite

FNCS Invitational

Fortnite staat minder bekend voor zijn toernooien, maar af en toe worden er interessante evenementen georganiseerd. In het weekend van 12 en 13 november vechten 50 duo’s voor de hoofdprijs van 200 000 dollar in Raleigh, NC. De deelnemers spelen 6 wedstrijden per dag, en aan het eind wordt via een puntensysteem de winnaar bekendgemaakt. Hoewel er heel wat Europees talent uitgenodigd werd, doen er jammer genoeg geen landgenoten mee.

Overwatch

Overwatch League Play-offs

Op 31 oktober begon de conclusie van de Overwatch League 2022. In de play-offs van de franchised league van Blizzard proberen 12 organisaties de nieuwe wereldkampioen te worden. Qua deelnemers gaat het vooral tussen Amerikaanse en Aziatische rosters, maar met London Spitfire hebben we ook één Europese vertegenwoordiger in Anaheim. Op 4 en 5 november worden de finales gespeeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top