Astralis kondigt terugkeer van dev1ce aan

Nieuws | Na maanden van geruchten is het eindelijk zover: Nikolai "device" Reedtz keert terug naar Astralis! Dat maakte de organisatie donderdag bekend. De legendarische speler zal farlig vervangen, de vorige AWPer van het team.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het zal weinig CS:GO-liefhebbers verrassen, maar het verhaal van dev1ce bij Astralis krijgt een nieuw hoofdstuk. De AWPer, bekend als een van de beste spelers ter wereld en winnaar van vier Majors, ruilde de organisatie vorig jaar in voor NIP. Maar die recordtransfer draaide niet goed uit: vanwege mentale problemen verliet hij in december het actieve roster.

Sindsdien draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Er werd maandenlang gespeculeerd over een potentiële terugkeer, en die is nu eindelijk bevestigd. Het missen van de ESL Major in Rio en het ontslag van k0nfig waren twee zware klappen voor Astralis. Het lijkt erop dat die de doorslag gegeven hebben voor de transfer.

Het slachtoffer van deze transfer is farlig. De AWPer kon niet overtuigen sinds zijn komst in februari en werd daarom op de bank gezet. Er blijven wel nog vraagtekens rond het roster hangen. Eist de stand-in MistR een basisplaats op? Kiest Astralis voor een ander lid van het academy team? Of trekt het de portefeuille open voor een nieuwe toptransfer? De Denen zijn ook nog steeds op zoek naar een vaste coach.

De organisatie zal in ieder geval tijd genoeg hebben om die beslissingen te nemen. Zoals eerder vermeld slaagde Astralis er niet in om zich te kwalificeren voor de volgende Major, die op 31 oktober van start gaat. Het greep afgelopen weekend ook naast een ticket voor de BLAST Premier Fall Final in november, na een nederlaag tegen de landgenoten van Heroic.

Met de komst van dev1ce ziet het roster er dus als volgt uit:

???? Lukas “?gla1ve?” Rossander
???? Benjamin “?blameF?” Bremer
???? Andreas “?Xyp9x?” Højsleth
???? Nicolai dev1ce Reedtz
???? Mikkel MistR Thomsen (stand-in)

We zullen dev1ce voor het eerst in actie zien tijdens de Elisa Masters, het enige toptoernooi dat dit jaar nog op het programma van de Denen staat. Onze landgenoot Keoz en de Belgische organisatie HEET hebben zich ook voor die wedstrijd gekwalificeerd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top