Mario Kart 8 Deluxe krijgt nieuwe editie van Autumn Cup

Nieuws | In tegenstelling tot andere grote uitgevers organiseert Nintendo zelden competities voor het grote publiek. Desondanks worden er af en toe officiële initiatieven genomen om de community nieuw leven in te blazen. Deze keer staat Mario Kart 8 Deluxe in de schijnwerpers!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Autumn Cup keert dit jaar terug en zal de beste spelers uit de Mario Kart-scene van de Benelux samenbrengen. De ideale gelegenheid om de beste deelnemer van de regionale scene te belonen. Het toernooi vindt officieel plaats op zaterdag 29 oktober van 19u tot 21u en wordt volledig online gespeeld!

Sinds vorig jaar hebben duizenden spelers uit de Benelux kunnen deelnemen aan dat circuit. De komst van de nieuwe Booster Course Pass dit jaar maakt het spel alleen maar intenser.

De Autumn Cup is de tweede etappe van het Seasonal Circuit Benelux, een circuit van vier toernooien. De 10 deelnemers die tijdens deze verschillende fasen de meeste punten verzamelen, mogen deelnemen aan de grote finale.

© Nintendo

De winnaar van deze grote finale ontvangt de Mario Kart 8 Deluxe-trofee en wordt uitgeroepen tot beste Mario Kart-speler van de Benelux!

Ondanks het bestaan van regionale competities, zowel in het officiële als in onofficiële circuits, staat er helaas nog geen globaal toernooi op de agenda.

De pandemie speelde onvermijdelijk een grote rol in die beslissising. Toch hoopt de community dat er ooit een competitie komt tussen de beste spelers ter wereld.

Hoe schrijf je je in?

Ga naar het hoofdmenu van het spel en selecteer “Online” en ga naar “Toernooi”. Selecteer vervolgens “Zoeken met een code” en voer de volgende code in: 3245-3838-2891.

Het format van de wedstrijd is als volgt: er worden in totaal 16 races gereden en de nieuwe tracks van de nieuwe add-on pass zijn uiteraard speelbaar. De Grand Prix wordt uitsluitend verreden in 150cc.

Samenwerken wordt niet getolereerd en alle normale items zijn beschikbaar. Alle voertuigen zullen speelbaar zijn.

De prijzen

De winnaar van de Autumn Cup ontvangt Platinum Punten en Gouden Punten, te besteden in de Nintendo Store, en een Switch-draagtas met een exclusief design. De 20 beste spelers van het toernooi krijgen 1000 Gouden Punten om te besteden en alle deelnemers verdienen 50 Platinum punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top