ESL Benelux: KRC Genk Esports klopt eClub Brugge in grote finale

Nieuws | KRC Genk Esports heeft de grote finale van het ESL Benelux Proximus Championship gewonnen. De club klopte de drievoudige titelverdediger eClub Brugge en neemt zo het leeuwendeel van de prijzenpot en een ticket voor de volgende ESL Pro League Conference mee naar huis.

Door Proximus

Deel dit nieuws

CS:GO-fans uit de Benelux keken al maanden uit naar de conclusie van het belangrijkste toernooi in de Lage Landen. En ze werden niet teleurgesteld. Met een duel tussen Genk en eClub Brugge werden de toeschouwers getrakteerd op een finale op het scherpst van de snee, met als decor het hoofdkwartier van de Belgian Esports Federation in het prachtige Gare Maritime.

Beide teams toonden hun dominantie al in de halve finales. eClub Brugge zette LowLandLions eenvoudig opzij op Ancient (16-8) en Mirage (16-10). Het is misschien wel de laatste keer dat we de Lions in actie zagen, want de organisatie kondigde onlangs aan dat het zijn activiteiten eind 2022 stopzet.

Aan de andere kant van de bracket stond KRC Genk Esports tegenover Stinkdiertjes. Die laatste bereikte als enige team zonder organisatie de play-offs van dit toernooi. Zonder meer een knappe prestatie, maar de mix leek tegen Genk op zijn limieten te botsen. De vertegenwoordigers van de Limburgse voetbalclub waren meer dan een maatje te groot. Het team van CrePoW plaatste zich met 16-9 op Nuke en 16-11 op Vertigo voor de finale.

We mochten ons dus opmaken voor een duel tussen de twee beste teams van de Benelux, rivalen op het voetbalveld en op de server. Die begon op Mirage, de keuze van eClub Brugge. Dankzij een geweldige ryu sleepte Genk na 30 rondes de overwinning in de wacht.

Een zware klap voor de Bruggelingen, die ze niet meer te boven kwamen op Ancient. CrePoW en zijn teamgenoten leverden een geweldige prestatie af door maar liefst 11 punten te scoren op de T-side. De tweede helft was niet meer dan een formaliteit: KRC Genk Esports kroonde zich met 16-6 tot kampioen van de ESL Benelux Proximus Championship.

Een knappe prestatie van Genk, dat tijdens zijn debuut in de play-offs meteen de drievoudige kampioen van de troon stootte. De spelers verdienen 5000 euro en een een plaats in de Conference van de prestigieuze ESL Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top