Flakked en Jankos zouden volgend seizoen geen deel meer uitmaken van G2 Esports

Nieuws | Volgens informatie van journalist LEC_Wooloo maken Flakked en Jankos geen deel meer uit van de G2 Esports-selectie voor volgend seizoen, waardoor het team niet verder kwam dan de groepsfase van de 2022 Worlds.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De traditionele transferperiode van League of Legends aan het einde van het seizoen is alweer begonnen. En dat terwijl de Worlds nog vol aan de gang zijn op het Noord-Amerikaanse continent. Teams die al zijn uitgeschakeld in de competitie trekken lessen uit een soms minder goede prestatie dan verwacht, en kijken al vooruit naar het volgende seizoen.

Dit lijkt de situatie te zijn voor G2 Esports. De negenvoudig Europees kampioen werd in de groepsfase uitgeschakeld. Ze namen deel aan de competitie op een veel lager niveau dan verwacht, met slechts één overwinning.

En als het niet goed gaat, worden er veranderingen aangebracht. Volgens informatie van journalist Brieuc “LEC_Wooloo” Seeger zijn er al beslissingen genomen door het management. Zo werd er beslist om Victor “Flakked” Lirola Tortosa en Marcin “Jankos” Jankowski in 2023 in het roster te houden.

De prestaties van de jonge Spanjaard waren niet zo goed als verwacht in het grootste evenement van het jaar. G2 Esports heeft nooit verborgen dat het een wereldtitel wil winnen en de ADC-positie is erg belangrijk geworden in de meta. Een ervaren speler zal dus zeker waardevol zijn op deze positie.

Jankos ontbrak dan weer aan consistentie tijdens het seizoen van 2022. Hoewel de Pool in sommige wedstrijden beslissend is geweest, zijn deze momenten steeds zeldzamer geworden. De komst van een nieuwe jungler zou het team nieuw leven kunnen inblazen.

Mocht het ontslag van Jankos officieel bekendgemaakt worden, dan wordt caPs het enige overgebleven lid van het legendarische G2 Esports dat vier Europese titels, een eerste plaats op de 2019 Rift Rivals en een Mid-Season Invitational titel in hetzelfde jaar in de wacht sleepte.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top