VALORANT: Team Benelux wint BLAST Spike Nations

Nieuws | Het team dat dit weekend de Benelux vertegenwoordigde, heeft de Spike Nations, een VALORANT-toernooi van BLAST. Het toernooi werd georganiseerd voor het goede doel en bracht bijna 63.298 euro op. Dit bedrag wordt geschonken aan 12 door de teams gekozen verenigingen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De VALORANT-wereld staat al enkele weken op een laag pitje, nu de spelers de traditionele end of season-pauze nemen. Die gaat gepaard met een transferperiode voor de verschillende organisaties die deelnemen aan het volgende seizoen van de VALORANT Champions Tour, maar ook met minder serieuze toernooien.

Zoals BLAST Spike Nations dat dit weekend plaatsvond! Tijdens de competitie streden nationale teams, of bijna nationale teams, tegen elkaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel van hun keuze. En er zaten enkele goede spelers bij Team Benelux! De broers Benrlitom (Nivera en ScreaM), streamers Kira en BEASTy, en voormalig Sector One-IGL iDex waren er allemaal!

Dat talentvol team had niet veel moeite om de grote finale te winnen. Tijdens de groepsfase verloren de Belgen geen enkele wedstrijd, en klopten landen als Frankrijk, Polen en Turkije. Toen onze landgenoten Frankrijk ontmoetten in de kwartfinales was de score niet zo duidelijk als de 13-1 in de groepsfase. België won opnieuw en schakelde Frankrijk definitief uit.

Italië was ook geen echt gevaar voor ons team. Team Benelux won met 2-0 (13-7; 13-5), vooral dankzij een prestatie van formaat van ScreaM, die een ace scoorde die we nog lang zullen herinneren. Alleen het Oost-Europese team kon nog voorkomen dat de Benelux de eindzege zou pakken. Ondanks sterk verzet en een nederlaag op Haven, wonnen iDex en zijn teamgenoten uiteindelijk met 2-1 (14-12; 11-13; 13-8).

Met deze titel haalden onze spelers €10.000 op voor het goede doel Greenlight for Girls. Die liefdadigheidsinstelling organiseert eendaagse evenementen waar meisjes het plezier van wiskunde, wetenschap, techniek en technologie kunnen ontdekken via gratis hands-on workshops, met speciale aandacht voor meisjes uit minder bevoorrechte gemeenschappen. Met het ingezamelde geld zullen 1000 meisjes geld krijgen voor vervoer, voeding, workshopmateriaal en toegang tot laboratorium- en computerapparatuur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top