Worlds 2022: Rogue redt de eer van Europa

Nieuws | Op zaterdagavond heeft Rogue zijn plaats in de kwartfinales van het WK League of Legends veiliggesteld. Rogue bouwde voort op de sterke optredens in de eerste helft van de groepsfase en herhaalde die inspanningen in de tweede helft. Ze kennen hun tegenstander zodra de wedstrijden van groep D zijn gespeeld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er staat eindelijk een Europees roster in de final bracket van de League of Legends Worlds 2022! Als laatste team van ons continent dat nog in de competitie zat – na de fiasco’s van Fnatic en G2 Esports – stelde Rogue zaterdagavond een ticket voor de kwartfinales veilig.

Andrei “Odoamne” Pascu en zijn mannen kenden een zeer gunstige start van de competitie, met drie overwinningen in de heenronde. Die prestatie kwam hen goed van pas in de tweede helft van de groepsfase.

Rogue begon aan de avond met een verwachte overwinning tegen GAM Esports. Een DRX in vuur en vlam betrad om 23u het podium in het Hulu Theater in Madison Square Garden. De Europeanen hadden na 20 minuten een achterstand van 5000 gold en probeerden de herhaalde aanvallen van DRX te weerstaan, die hen steeds naar hun T2’s terugstuurden. Onder die druk nam Rogue een reeks twijfelachtige beslissingen. Met een Baron Nashor kon DRX de basis van Rogue binnenvallen. De Koreanen stelde de overwinning veilig in minder dan 30 minuten.

Hetzelfde scenario gebeurde tegen TOP Esports, dat in deze groepsfase te laat in actie schoot. Rogue leek het slachtoffer van vermoeidheid te zijn op deze drukke dag, en leden in de lanesfase. De Europeanen slaagden er nooit in hun overwinningsvoorwaarden te behalen. Ze verloren na minder dan dertig minuten, aan het einde van een partij waarin ze moeite hadden zich te laten gelden.

Zo bleef er een tiebreaker over tussen Rogue en DRX, die nek aan nek stonden aan de top van hun groep. Uiteindelijk konden de Koreanen de toppositie in de groep veiligstellen.

Het einde van de nachtelijke wedstrijd tussen GAM Esports en TOP Esports zorgde voor een verrassing. Terwijl de Chinezen de basis van de GAM vernietigden, zorgde die laatste voor een wonderbaarlijke verdediging en kon in de daaropvolgende minuten winnen. Zo kon Rogue de play-offs al vroeg op de avond veiligstellen.

Er zijn nu alleen nog de wedstrijden in groep D te spelen voordat de volledige bezetting van de kwartfinales bekend is. RNG en Gen.G zijn de favorieten, terwijl Flying Oysters en 100 Thieves het moeilijk zullen hebben om hen in te halen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top