Worlds 2022: Upset en Hylissang mogen dan toch meedoen

Nieuws | De botlane van Fnatic, Upset en Hylissang, zullen zich dan toch bij het team voegen. Beide spelers hebben negatief getest op Covid-19. Na de aankondiging van hun positieve test eerder deze week, werd getwijfeld of het duo op tijd op Amerikaanse bodem zou aankomen voor de start van de League of Legends Worlds.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Fans van de Europese organisatie Fnatic weten al enkele dagen niet wat ze kunnen verwachten. Zouden ze hun volledige team zien verschijnen aan de start van de League of Legends Worlds 2022, na het fiasco van 2021? Niets was zeker.

Afgelopen vrijdag maakte de organisatie namelijk bekend dat haar botlane, bestaande uit Elias “Upset” Lipp en Zdravets “Hylissang” Iliev Galabov, positief had getest op Covid-19. Dat deed twijfel rijzen over de tijdige aankomst van de twee spelers op Amerikaanse bodem om hun eerste wedstrijden te spelen. Ter herinnering, Fnatic begint vanavond om 23u aan de play-ins, met een wedstrijd tegen Evil Geniuses.

Als reactie daarop heeft Riot Games een uitzondering gemaakt: het aantal geregistreerde spelers werd verhoogd van 6 naar 7. Terwijl Academy ADC Louis “BEAN” Schmitz al geregistreerd stond als invaller, werd teamgenoot Rúben “Rhuckz” Barbosa ook toegevoegd.

Woensdagavond haalden alle fans van de organisatie opgelucht adem. In een verklaring op het Twitter-account van Fnatic werd bekendgemaakt dat haar twee basisspelers negatief testten. Daarom mochten ze afreizen naar Mexico, waar de play-infase wordt gehouden.

Hoewel Upset zich op tijd weer bij het team kan voegen om tegen Evil Geniuses en Chiefs Esports Club te spelen, zal Fnatic het die eerste twee wedstrijden zonder zijn support moeten doen. De Bulgaar, die recenter een negatieve test dan zijn teamgenoot aflegde, vloog vanmorgen naar Mexico City en zal dus eerste dag van de play-ins missen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top