EU Masters: BDS Academy ontmoet Team Heretics in grote finale

Nieuws | Het Franse BDS Academy kreeg gisteravond gezelschap van Team Heretics in de grote finale van de European Masters Summer Split 2022. De Spanjaarden schakelden titelverdediger LDLC OL uit, waardoor een 100% Franse finale vermeden werd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Spanje maakte een einde aan de droom van onze Franse buren. Nee, er komt geen 100% Franse finale op deze editie van de European Masters, zoals op de Spring Split 2022, waar Karmine Corp zich in vier sets ontdeed van LDLC.

Tegen Team Heretics hadden de tweevoudige Franse kampioenen van LDLC OL het moeilijk hun spel van het reguliere seizoen op te leggen. Heretics opende dan ook de score in deze tweede halve finale, voor LDLC in de tweede ronde gelijk kon maken.

Maar LDLC leek in de wedstrijden een beetje afwezig, en de laatste twee drafts lieten te wensen over. Draven was drie keer beschikbaar – Heretics gebruikte hem in de tweede wedstrijd – waardoor de Spanjaarden vrij waren om een spelplan rond de botlane te ontwikkelen.

En een Draven die kills haalt in de early game is nooit een goed teken… Twee keer namen de Spanjaarden een aanzienlijke voorsprong in de early game die zo goed als onmogelijk was om in te halen voor LDLC. De Fransen, die zeker niet in hun beste vorm zaten, verloren met 3-1 en deden alle voorspellingen teniet.

Team Heretics zal het dus komende zondag in de grote finale opnemen tegen het academy team van Team BDS. Dat zal, na de bekroning van Karmine Corp in het voorjaar van 2021, de tweede grote finale zijn die de jonge Adam betwist. Het duel zal ook een flink aantal talenten samenbrengen wiens namen tijdens de mercato opnieuw zullen opduiken. Team Heretics komt volgend seizoen namelijk naar het LEC, dus enkele wijzigingen in de opstelling zijn te verwachten.

De twee teams staan tegenover elkaar op zondag 25 september, vanaf 17u.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top