Riot Games kondigt partners aan voor 2023 VALORANT Champions Tour

Nieuws | Riot Games heeft woensdag de teams bekendgemaakt die deel zullen uitmaken van de drie regio's van het VALORANT-competitiecircuit in franchise-format. Daar horen populaire namen als Karmine Corp en Fnatic bij. Enkele grote namen ontbreken ook, zoals G2 Esports.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Enkele dagen na de onthulling van het format van het volgende seizoen van het competitieve circuit van de FPS VALORANT, heeft Riot Games de verschillende organisaties bekendgemaakt die een team zullen kunnen opstellen in de competitie. Vanaf volgend seizoen zal het competitiemodel namelijk evolueren naar een franchisevorm in drie verschillende regio’s van de wereld.

In Europa zijn er verschillende jonge maar populaire organisaties geselecteerd. Karmine Corp, dat tot nu toe in de Franse competitie speelde, zal deelnemen, net als KOI – de organisatie van de Spaanse streamer Ibai – en Team Heretics. Enkele bekende esportsorganisaties zullen ook aanwezig zijn, zoals Team Vitality, Team Liquid en Fnatic.

Ook twee Turkse organisaties werden geselecteerd om hun regio te vertegenwoordigen (Turkije had tot 2022 een eigen competitie): FUT Esports en BBL Esports. NAVI en GIANTS vervolledigen de line-up van het Europese circuit.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn 100 Thieves, Cloud9, Sentinels en Evil Geniuses geselecteerd. KRÜ Esports, Furia en LOUD zullen Brazilië vertegenwoordigen, terwijl Leviatan en MIBR de voormalige LATAM-regio zullen vertegenwoordigen.

In Azië zijn T1, ZETA Division, Detonation Gaming, Gen.G, DRX, Team Secret, Paper Rex, Rex Regum Queon, Talon Esports en Global Esports uitgekozen door Riot Games.

Grote afwezigen

De afwezigheid van bepaalde namen heeft een deel van de community doen schrikken. Velen waren ervan overtuigd dat ze in het franchisecircuit van Riot Games te vinden zouden zijn. G2 Esports bijvoorbeeld. De organisatie mikte op een slot in Amerika, maar na enkele controversiële tweets van CEO Carlos “Ocelote” Rodriguez haakte Riot Games blijkbaar op het laatste moment af. Sommigen betreuren ook de afwezigheid van FunPlus Phoenix, beschouwd als het beste Europese team van het moment.

Langs de Amerikaanse kant werd de naam van OpTic Gaming overschaduwd. Nochtans heeft de organisatie verschillende opmerkelijke prestaties geleverd. Het team won de Reykjavik Masters en verloor in de halve finale van Stage 2 in Kopenhagen. Nog mooier is dat OpTic Gaming zijn seizoen afsloot in de finale van VALORANT Champions, in een adembenemende wedstrijd tegen LOUD.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top