LCS: Team Liquid en Belg Bwipo mogen niet naar Worlds

Nieuws | Team Liquid en de Belgische toplaner Gabriël "Bwipo" Rau zullen niet deelnemen aan de League of Legends 2022 Worlds. Het roster, dat was aangekondigd als een van de superteams die tijdens de afgelopen mercato werden gevormd, kon niet overtuigen en verloor zondag van Evil Geniuses de laatste kwalificatiekans voor het WK.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een superteam heeft fans van de esport nog maar eens teleurgesteld. Nadat Team Vitality er niet in was geslaagd zich te kwalificeren voor de play-offs van de LEC Summer Split, verloor Team Liquid zondagavond tijdens de play-offs van de LCS, de Noord-Amerikaanse League of Legends-competitie.

Na een nederlaag tegen 100 Thieves en een zege tegen Clutch Gaming kwam Team Liquid tegenover Evil Geniuses in de loser bracket van de play-offs te staan. De mannen van Midlaner Bjergsen, met de Belg Gabriël “Bwipo” Rau, verloren met 3-2 na een ondermaatse prestatie. De fans verwachtten meer, zeker van een ploeg van dit kaliber.

Dit is een enorme teleurstelling voor Team Liquid, dat voor het eerst sinds 2017 de Worlds zal missen. In dat jaar eindigde de organisatie onderaan in het klassement van het reguliere seizoen. Hetzelfde geldt voor Bwipo. De Bruggeling was een vaste waarde geworden in de competitie, met onder meer een optreden in de grote finale van de editie van 2018. Het lijkt erop dat de overstap naar een organisatie die alleen Noord-Amerikaans in naam is, niet goed heeft uitgepakt voor de speler.

Team Liquid is er namelijk in geslaagd een team op te stellen dat volledig uit internationale spelers bestaat, door met de regel van geïmporteerde spelers te spelen. Ter herinnering: elk team mag maximaal twee geïmporteerde spelers opstellen voor elke drie “inwonende” spelers. Maar als een speler wordt niet alleen op basis van zijn nationaliteit als inwonend beschouwd, maar is dat ook als hij een bepaalde tijd in dezelfde regio heeft doorgebracht.

En precies die regel heeft Team Liquid gebruikt om zijn team samen te stellen. Als Bwipo en Hans Sama worden als import beschouwd, kan hetzelfde niet worden gezegd van Bjergsen, Santorin en CoreJJ, die al meer dan drie seizoenen op het Noord-Amerikaanse continent verblijven. Het valt nu te bezien hoe dit roster, waarvan werd verwacht dat het in dit segment veel hoger zou eindigen, zal terugveren.

© LCS

Evil Geniuses komt zaterdag tegenover 100 Thieves te staan. De winnaar van dat duel zal tegen Cloud9 de grote finale van het LCS Championship 2022 uitvechten, deze zondag om 22u.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top