LEC: G2 vermorzelt Rogue, Fnatic klopt Misfits en MAD Lions

Nieuws | Er blijft nog maar één weekend over van de play-offs in deze LEC Summer Split. Dit weekend werden er drie duels gespeeld. Zaterdagavond verdreef G2 Esports Rogue in een eenzijdige wedstrijd, terwijl Fnatic Misfits Gaming beroofde van een plaats in de Worlds, en op zondag een mooie tweede overwinning neerzette tegen MAD Lions.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was alweer een ??enorm druk weekend voor fans van het competitieve League of Legends-circuit. Terwijl de European Masters doorgaan, zag de LEC – Europa’s hoogste divisie – hun tweede ronde van play-offs ontvouwen. De voorlaatste ontmoeting voor de finale van volgende week, met een aantal mooie ontmoetingen.

© Michal Konkol – Riot Games

Vrijdagavond mochten Fnatic en Misfits Gaming het startschot geven. Tegen de opstelling van de Duitse Elias “Upset” Lipp hoopte Misfits vooral op een XXL-prestatie van de midlaner Vincent “Vetheo” Berré, architect van het succes van het roster tijdens het reguliere seizoen. Helaas voor hem kreeg hij niet genoeg steun tijdens deze wedstrijd, die eindigde op 3-0. De nederlaag te veel voor de konijnen, die het seizoen dus afsluiten op de vijfde plek van de play-offs.

De volgende dag ontving de Berlijnse studio van de LEC fans om de ontmoeting tussen G2 Esports en Rogue bij te wonen. Net als de vorige wedstrijd eindigde die opnieuw in drie rondes, dit keer in het voordeel van G2 Esports. De Samurai bewezen opnieuw hun collectieve dominantie, en deze keer vielen vooral de toplaner Sergen “Broken Blade” Çelik en de Belg Raphaël “Targamas” Crabbé op.

De support sloeg erin om met Senna een bijna absurd goede prestatie neer te zetten. De champion is nochtans geen populaire pick dit seizoen.

Op zondag keerde Fnatic terug naar de Summoner’s Rift voor een duel tegen Rogue, dat door MAD Lions in de eerste ronde naar de loser bracket was gestuurd. Fans die een spannende wedstrijd verwachtten, werden opnieuw teleurgesteld. Ondanks een set van de Spaanse organisatie won Fnatic met 3-1. De ploeg wist in de eerste wedstrijd van de BO5 zelfs de snelste overwinning van het seizoen te behalen, in slechts 19 minuten en 36 seconden.

© LEC

Fnatic heeft nog nooit de Worlds gemist, en daar zal ook dit jaar geen verandering in komen. Dankzij deze overwinning verzekeren de mannen van YamatoCannon een ticket voor het WK van League of Legends. Komende vrijdag moeten ze nog strijden tegen Rogue om zich te kwalificeren voor de finale tegen G2 Esports. Die gaat zondag van start in de arena van Malmö in Zweden, waar het weekend van de play-offs zal plaatsvinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top