Gamescom 2022 onthult topgames van de toekomst

Nieuws | Het niet te missen evenement op Duitse bodem vond plaats van 23 tot 28 augustus in Keulen. Meer dan 250.000 bezoekers bijeen om de show bij te wonen en de 1100 exposanten uit 53 verschillende landen te ontmoeten. Wat streaming betreft, behaalde de show van zaterdag alleen al meer dan 130 miljoen views over de hele planeet! We nemen een kijkje naar de belangrijkste aankondigingen van het evenement.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hogwarts Legacy (2023)

Met een twee minuten lange trailer kregen we een stukje gameplay te zien van het volgende spel in de Harry Potter-saga: Hogwarts Legacy.

De open world action-adventure RPG toont het Harry Potter-universum in het Hogwarts van de jaren 1800, 200 jaar voor het verhaal van de jonge Harry en zijn vrienden. De held van het spel is een student die de sleutel heeft tot een oud mysterie dat de tovenaarswereld bedreigt.

De trailer toont twee jonge Zwadderich-studenten op zoek naar duistere magie (‘Onvergeeflijke Spreuken’), onderwezen door de stichter van hun huis: Zalazar Zwadderich. De folterspreuk ‘Endoloris’ wordt genoemd en enkele mythische wezens zoals ghouls, trollen, reuzenspinnen, Hippogriffs en Sombrals maken hun opwachting in de trailer.

De belangstelling van de enorme Harry Potter-community voor dit spel is groot, omdat het de lore van de serie zal uitbreiden en misschien een eerste aanzet zal zijn voor meer avonturen die zich voor het Harry Potter-verhaal afspelen. Het spel zal multi-platform zijn.

The Lords of the Fallen (2023)

The Lords of the Fallen kreeg in een paar dagen meer dan een miljoen views met zijn eerste trailer. De game wordt een actie-RPG die zich afspeelt in een grote dark fantasy-wereld.

Bovendien is het spel een opvolger van Lord of the Fallen, dat eerder matig werd onthaald door critici. De ontwikkeling van het spel is toevertrouwd aan de nieuwe studio Hexworks. Het spel zal worden ontwikkeld met de nieuwste versie van de Unreal Engine en het verhaal zal zich afspelen in een uitgestrekte en onderling verbonden wereld. De game hoeft zich dus alleen nog te bewijzen!

One Piece Odyssey (einde van 2022)

“Mijn naam is Monkey D. Luffy en ik zal de koning van de piraten worden! “

Doet deze zin een belletje rinkelen? Het is een quote van de held van de beroemde manga van Eiichiro Oda, One Piece. Met meer dan 500 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd is One Piece de best verkochte manga aller tijden geworden, en heeft het zelfs Akira Toriyama’s beroemde Dragon Ball overtroffen.

De cross-platform action-adventure RPG genaamd One Piece Odyssey, ontwikkeld door ILCA, Inc (bekend van Pokémon Brilliant Diamond
en Pokémon Shining Pearl) en uitgegeven door Bandai Namco, zal zich afspelen in een geheel nieuwe non-canon wereld. In het hoofdavontuur neem je de controle over Straw Hat Luffy’s bemanning om een geheel nieuw plot mee te maken.

Het spel is al meer dan drie jaar in ontwikkeling en Oda was betrokken bij het ontwerpen van de personages. Het spel krijgt een nieuwe grafische engine en zou meer weg hebben van een ‘Unlimited Cruise’ (Wii) dan van een spel uit het traditionele verhaal.

Op Gamescom werd gameplay onthuld, met een turn-based vechtsysteem, nieuwe creatures en een gloednieuw eiland met een groot bos.

Lies of P (2023)

Beeld je Pinokkio in… in een donkere en meer volwassen wereld.

Het verhaal van de houten leugenaar wordt deze keer opnieuw verteld in een video game. Je speelt als Pinokkio wanneer hij wakker wordt in een verlaten treinstation, in een stad met een duistere sfeer. Je doel? Om je schepper te vinden, Meneer Gepetto.

Het spel is een action-adventure RPG die zich afspeelt in de stad Krat. Sommige van de krachten van de held zijn geïnspireerd op het beroemde verhaal van Carlo Collodi.

Het spel won de meeste prijzen van Gamescom 2022.

Skull and Bones (08.11.2022)

Skull and Bones werd onthuld tijdens E3 2017 en is een game waar al lang naar wordt uitgekeken.

Na het bekende Assassin’s Creed 4: Black Flag besloot ontwikkelaar Ubisoft om de zeeslagen en piratenwereld uit te breiden met een nieuw spel.

Skull and Bones is een action-adventure game dat zich afspeelt in 1721, in de gouden eeuw van de piraterij. De game is zich bewust van de aantrekkingskracht van dit speltype voor hun community. Je speelt als een piratenkapitein die alleen of in teamverband kan varen en beleeft avonturen op de Indische Oceaan.

Op Gamescom werd gameplay getoond, waaronder het aanpassen van de bemanning en het schip, de manier waarop zeeslagen worden uitgevochten en een systeem waarbij schepen HP krijgen op basis van hun kracht en wapens. De mechanics lijken uit Assassin’s Creed te komen, maar de grafische engine ziet er alvast vernieuwend uit.

Dune Awakening (2024)

Dune Awakening is een Survival MMO die zich afspeelt in de wereld van Dune, de film van regisseur Denis Villeneuve waarin acteurs Timothée Chalamet, Zendaya en Jason Momoa naam hebben gemaakt.

De film is zelf op een van de romans van Frank Herbert gebaseerd, en de ontwikkelaars benadrukten graag hun bereidheid om nieuwe mogelijkheden voor deze fictieve wereld te verkennen.

Spelers moeten proberen te overleven in het vijandige land van Arrakis terwijl ze Harkonnens, zandwormen, en alle andere gevaren op de planeet vermijden.

Sonic Frontiers (8.11.2022)

Na ooit de grootste concurrent van Mario geweest te zijn, keert Sega’s Sonic terug van een lange periode van vergetelheid in een open world-spel waarin het verhaal een groot mysterie blijft.

De eerste beelden van het spel werden fel bekritiseerd door de community omdat het op een “fan-made spel” zou lijken. En dat voor een studio die het zich kon veroorloven om een triple AAA.

Deze trailer zet de game wat meer in de verf, door de dynamiek en het tempo van het spel te tonen.

A Plague Tale : Requiem (18.10.2022)

Het door critici bejubelde A Plague Tale, van een volledig Franse studio, is terug voor een vervolg.

Deze telg vertelt het verhaal van de avonturen van Amicia en haar broer Hugo, die vervloekt zijn door de Zwarte Dood, een ziekte die woedde tijdens de Middeleeuwen. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk, tijdens de Honderdjarige Oorlog in de 14e eeuw.

Where Winds Meet

Een andere buitenbeentje van Gamescom, Where Winds Meet, hijst de zeilen en onthult een action RPG die zich afspeelt in het diepe China van de 10 Koninkrijken tijdens de Song-dynastie.

Je speelt als een zwaardvechter met vaardigheden die eigen zijn aan de Chinese cultuur, in een open wereld die soms poëtisch en soms chaotisch is. Er is nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt.

Gotham Knights (21.10.2022)

Dompel je onder in de wereld van Batman: na de dood van Bruce Wayne en commissaris Gordon hebben de supervillains misdaad in Gotham doen exploderen.

Spelers stappen in de schoenen van de volgende generatie superhelden, Nightwing, Batgirl, Robin en Red Hood, waarbij elk personage zijn eigen unieke vaardigheden heeft. Het spel zal zelfs een online coöperatieve multiplayer-modus bevatten!

Wyrosong

Wyrosong, dat nog maar pas werd onthuld, brengt ontwikkelaars van Skyrim, Fallout, Dragon Age & The Outer World samen. Er is zeer weinig informatie bekend, zelfs geen releasedatum, maar het kaliber van de ontwikkelaars belooft veel goeds over dit toekomstige spel…

Tot slot

Dat zijn heel wat games om naar uit te kijken, nietwaar?

Tot slot hebben we nog een stukje informatie opgevangen over Gamescom 2023. Dat evenement zal plaatsvinden van 23 tot 27 augustus 2023. De Opening Night zal een dag eerder doorgaan, op 22 augustus.

Bronnen: Gamescom, Steam & Youtube.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top