EUM: KRC Genk plaatst zich voor play-offs

Nieuws | Sinds woensdag nemen zestien teams uit verschillende Europese regio's het tegen elkaar op in de play-ins van de European Masters. Onze Elite Series-vertegenwoordigers, The Agency en KRC Genk Esports, mochten meedoen. Welke teams hebben hun ticket naar de knock-outfase van deze play-in veiliggesteld? Een terugblik op een groepsfase met twee gezichten voor onze teams uit de Benelux.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De groepsfase van de play-ins is tot een einde gekomen. Zestien teams uit verschillende Europese regio’s namen deel aan het toernooi, en onze vertegenwoordigers van de Elite Series hadden geen gemakkelijke taak.

De Nederlandse organisatie The Agency bevond zich in groep C, samen met het Franse GameWard, geleid door een Innaxe die niet te stoppen was. De ploeggenoten van Kruimel konden niets uitrichten tegen de Fransen. Erger nog, ze leden drie nederlagen in evenveel wedstrijden op hun eerste competitiedag.

Een zware tegenslag voor de recente winnaars van de ESLOL Summer Split, die erop gebrand waren hun fouten in de eerste paar wedstrijden goed te maken.

Jammer genoeg konden de Nederlanders niets meer uitrichten in de tweede leg en verloren ze opnieuw in alle drie hun wedstrijden, waardoor ze de groepsfase met 0-6 beëindigden…

KRC Genk beleefde een betere eerste dag. Het team van de Belgische support Moopz eindigde tweede in groep A met 2-1, met een nederlaag tegen de Griekse ploeg Famagusta, die de eerste etappe ongeslagen afsloot. Een mooi einde van de eerste dag, met hoop voor de tweede.

KRC Genk had een succesvolle tweede speeldag, met hetzelfde resultaat als in de heenronde. RoyalKanin & co eindigden met een totaal van 4-2 en plaatsten zich voor de knock-out fase van de play-ins. Genk eindigde als tweede in hun groep achter de bijna foutloze Grieken. Een knappe prestatie die de spelers van arendmen tijdens de knock-outfase zullen moeten bevestigen.

Aan deze knock-outfase nemen een aantal favorieten deel die hun groep aanvoerden tijdens de play-ins: het Franse Vitality.Bee en GameWard, de Grieken van Famagusta of de Duitsers van SK Gaming Prime.

Dit weekend worden vier wedstrijden gespeeld. Die zullen bepalen wie zich als een van de laatste vier ploegen zal plaatsen voor de groepsfase van de Europese Master Summer 2022.

En tijdens deze knock-out fase zal KRC Genk het opnemen tegen het sterke GameWard. Zullen de spelers in staat zijn om zich te kwalificeren voor het hoofdpodium van de European Masters? Onze Belgen doen het nog steeds beter dan in de Spring Split, wanneer ze niet eens uit de groepsfase raakten. Het antwoord ontdek je deze zaterdag vanaf 11 uur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top