LFL Div2: IZI Dream wint play-offs na indrukwekkende prestatie

Nieuws | League Of Legends | De LFL Division2 summer split kwam ten einde met de grote finale tussen IZI Dream en TPAA. Het einde van het seizoen voor sommigen, maar niet voor iedereen. De play-offs zaten vol verrassingen voor de toeschouwers. Hier is een terugblik op het einde van een seizoen op hoog niveau.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Qua favorieten van deze play-offs was het moeilijk om niet te denken aan de eerste twee van het reguliere seizoen: nummer één IZI Dream en runner-up Team MCES. Beide ploegen wachtten op hun toekomstige tegenstanders, die eerst nog twee play-offrondes moesten doorkomen.

In de lower bracket kwartfinales zaten JobLife, PCS Taran, TPAA en Atletec, het team van onze enige Belgische vertegenwoordiger in Div2, de support Robbe “Anthrax” Dobbeleers.

In deze eerste ronde van de play-offs leek niets te gaan zoals gepland. TPAA, 6e in de reguliere fase, stond tegenover Team JobLife van de Franse streamer JL Tomy. Een wedstrijd die grotendeels in het voordeel van TPAA uitviel. De 3-1 overwinning stuurde Nafkelah en zijn teamgenoten rechtstreeks naar de halve finales. 

Anderzijds waren Anthrax en Atletec, ondanks hun winst in de eerste wedstrijd, niet opgewassen tegen de kracht van PCS Taran. De Belg verloor met 3-1

De andere wedstrijden van de ronde eindigden op 3-0. Eerst TPAA, dat de halve finale van de lower bracket won tegen PCS Taran. Een duidelijke overwinning voor de organisatie die uit de grond werd gestampt door voormalig basketballer Tony Parker.

In het duel tussen de leiders van de reguliere fase, IZI Dream en Team MCES, was het de recente eerste van de reguliere fase die gehakt maakte van de runner-up. IZI Dream mocht het dus opnemen tegen de winnaar van de lower bracket final tussen TPAA en MCES.

TPAA was de betere ploeg in deze wedstrijd, gesterkt door de twee eerdere overwinningen. Nafkelah en zijn teamgenoten gaven de verloren MCES geen kans.

De grote finale van de play-offs werd dus een clash tussen IZI Dream en TPAA. De teamgenoten van support Zoelys, verkozen tot MVP van de reguliere ronde, hebben niets laten liggen tegen de spelers van TPAA. Een 3-0 zege die hen de Div2-titel en een plaats in de LFL Up and Down oplevert.

In die Up en Down zal Team MCES IZI Dream vergezellen, dankzij het constante spelniveau van de spelers tijdens beide splits. De twee teams zullen het opnemen tegen de laatste twee teams in de LFL, namelijk Mirage Elyandra en Team Oplon.

De twee beste teams nemen volgend seizoen een plaats in de LFL in. Eén ding is zeker, de komende weken zullen voor verrassingen zorgen. Misschien zal een transfer van een Belgische speler in een LFL-roster daar bijhoren! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top