LEC: MAD Lions verzekert zich van plaats in play-offs

Nieuws | In de voorlaatste week van het reguliere seizoen kon MAD Lions, het team van de Belg Yasin "Nisqy" Dinçer, zich als eerste team verzekeren van een plaats in de play-offs van de LEC Summer Split. Voor de rest van de teams valt de beslissing dit weekend tijdens de Super Week.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het reguliere seizoen van de Europese League of Legends Summer Split loopt stilaan ten einde, met nog maar één weekend te gaan. Dan zullen de verschillende teams elk drie wedstrijden spelen, in de Super Week, die het einde van de Summer Split betekent.

De acht teams die momenteel aan de competitie deelnemen, maken een scenario mee dat zijn gelijke niet kent. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft slechts één van de teams zijn plaats in de play-offs veiliggesteld. Zes van hen kunnen het nog halen, enkel Team BDS maakt mathematisch geen kans meer om door te stoten in de competitie.

© Michael Konkol – Riot Games

Het eerste team dat zijn play-offslot heeft veiliggesteld, zijn de MAD Lions. Met een record van tien overwinningen en vijf nederlagen, waarvan twee afgelopen weekend, en een voorsprong van één wedstrijd op G2 Esports, Misfits Gaming, Rogue en Team Vitality, zijn de leeuwen nu zeker van de kwalificatie.

De ploeg heeft sinds november vorig jaar de Belg Yasin “Nisqy” Dinçer in de ploeg, onder leiding van nog een landgenoot: Christophe “Kaas” van Oudheusden, assistent-coach. De ploeg zal dit weekend echter op zijn best moeten presteren om de eerste plaats in het klassement veilig te stellen, wat in theorie een eenvoudigere play-off route en een automatische kwalificatie voor de Worlds betekent.

We zullen de resultaten van het weekend in de gaten moeten houden om te weten te komen welke teams zich voor de eindfase van de competitie zullen plaatsen. Een andere Belg, Raphaël “Targamas” Crabbé, is ook nog steeds in de running, in het shirt van G2 Esports. Afspraak deze vrijdag om 18u, op het Twitch kanaal van de LEC, voor het begin van de laatste wedstrijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top