T1-fans uiten hun ongenoegen over League of Legends-roster

Nieuws | Verontwaardigd over de resultaten van hun League of Legends-team, hebben enkele T1-fans deze week hun mening bekendgemaakt door een LED truck te huren met hun eisen op. De kritische fans willen een verandering in de coachingstaf, die incompetent wordt geacht.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Of het nu om traditionele sporten of om esports gaat, fans hebben nooit geaarzeld om hun ongenoegen te uiten wanneer het management van hun favoriete club niet adequaat lijkt. Sommigen doen dat door in stadions te fluiten, maar fans van de Koreaanse organisatie T1 hebben een ingenieuze manier uitgedokterd om hun woede te uiten.

Toen het team aan zijn achtste wedstrijd van het seizoen tegen Hanwha Life Esports begon, huurden enkele fans een vrachtwagen met een LED-scherm erop. Een van de berichten op het scherm was: “Incompetente hoofdcoach. De gedegradeerde coach heeft zijn onbekwaamheid toegegeven. De oplossing? Huur coaches in die wereldkampioenschappen hebben gewonnen.”

De truck stopte eerst voor het hoofdkwartier van T1 in de chique wijk Gangnam in Seoul, en reed vervolgens naar het LoL Park, waar de LCK-wedstrijden worden gespeeld, om de spelers te begroeten.

De boodschap is een directe verwijzing naar de promotie van Choi “Polt” Seong-hun tot hoofdcoach van de drievoudig wereldkampioen. De voormalige Koreaanse Starcraft-pro werd in november 2020 aangenomen als coach en promoveerde een jaar later.

Ondanks een verleden in de esportswereld, staat het vast dat zijn League of Legends-palmares verbleekt in vergelijking met die van Kim “kkOma” Jeong-gyun, de coach die het team driemaal naar de wereldtitel leidde.

T1-CEO Joe Marsh reageerde snel op Twitter door erop te wijzen dat “de 100 fans die hun geld verspilden aan die truck niet de 1 miljoen fans van de structuur vertegenwoordigden”.

Ter info: T1 won zijn Bo3 tegen HLE, waardoor ze op de tweede plaats staan in het klassement van het reguliere seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top