Pamela Anderson viert haar 55e verjaardag met een Netflix-documentaire

Cultuur & kennis | Het is alweer een tijd geleden dat Pamela Anderson in onze contreien op het grote of kleine scherm is verschenen. In de Lage Landen zit ze vooral in het collectieve geheugen door haar hoofdrollen in 'Baywatch', 'Home Improvement' en 'V.I.P.' maar ook vanwege een gelekte seksvideo... Toeval of niet, maar amper enkele maanden na de fictiereeks 'Pam & Tommy' over haar huwelijk met Tommy Lee getuigt Anderson nu zelf in een nieuwe Netflix-documentaire over haar leven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel ze de laatste jaren vooral actief is als dierenrechtenactiviste, schrijfster en actrice in het Broadway-stuk 'Chicago', blijft het moeilijk voor Anderson om haar wulpse imago van 'Baywatch'-blondine van zich af te werpen. Dit is deels te wijten aan een gelekte seksvideo waarin zij en haar ex-echtgenoot Tommy Lee te zien waren. De video werd uit haar huis gestolen tijdens haar huwelijk met Lee en circuleerde op het einde van de jaren 90 op het wereldwijde web.

Fictie

In maart van dit jaar kwam 'Pam & Tommy' uit, een fictiereeks die gebaseerd is op het turbulente huwelijk van Anderson en Lee. In de achtdelige reeks komt de gestolen seksvideo prominent aan bod. De reeks werd al aangekondigd in 2018, maar zag nu pas het levenslicht vanwege de coronapandemie en de gevolgen daarvan op de productie.

De producenten van de reeks hebben weinig moeite gedaan om te verhullen op welke beroemdheden het scenario is gebaseerd. Actrice Lily James droeg een blonde pruik en een voorhoofdprothese om zo veel mogelijk te lijken op Anderson, Sebastian Stan liet op zijn beurt zijn haar verven en zijn tepels piercen om nog meer te lijken op zijn personage. Het is daarom niet verwonderlijk dat de echte Pamela Anderson niet alleen de reeks niet goedkeurde maar ook protesteerde tegen de release.

Documentaire

Anderson kondigde haar Netflix-documentaire aan via Instagram, waar ze benadrukte dat ze de touwtjes stevig in handen heeft. "Mijn leven bestaat uit duizenden foutjes en miljoenen misverstanden (...) ik ben geen slachtoffer maar een overlever die jou nu gaat verrassen door het echte verhaal te vertellen", schreef ze op een notitieblaadje met het logo van Netflix.


Ingewijden zeggen dat de documentairefilm al jaren in productie is, maar de timing van de aankondiging van de Netflix-reeks mag je op zijn minst opmerkelijk noemen. Een anonieme bron zegt aan het maandblad People dat Anderson getraumatiseerd is door het lekken van de seksvideo. "Het is haar leven en zij alleen zou de macht mogen hebben om te beslissen of ze haar beroemdheid verzilvert.

De titel en releasedatum van de Netflix-documentaire zijn nog niet bekendgemaakt, maar ondertussen kan je op Netflix kijken naar de film 'Baywatch', met onder meer Dwayne Johnson, Zac Efron en Priyanka Chopra Jones in de hoofdrollen. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top