Dit is het beste wat de televisiezenders deze week te bieden hebben!

Cultuur & kennis | Nu de zomervakantie bijna begint, schakelen de televisiezenders ook over op zomermodus en is de spoeling soms wat dunner. Maar niet getreurd, want Proximus Pickx weet toch telkens weer een paar pareltjes op te vissen. Hier kan je vijf televisietips vinden voor deze week!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cruel Intentions

Weinigen weten dat deze film een bewerking is van 'Les Liaisons dangereuses', een briefroman uit de 18de eeuw van de Franse generaal Pierre Choderlos De Laclos. Scenarist Roger Kumble, die ook voor de regie instond, veranderde de hoofdrollen (dit keer een groep tieners) en de locatie (de Verenigde Staten). Het resultaat is een onderhoudende cultfilm waarin je een jonge Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe en Reese Witherspoon kan bewonderen.

Bekijk ‘Cruel Intentions’ op 20 juni om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Metissen van België

Deze driedelige documentairereeks belicht de onthutsende geschiedenis van de kinderen van Belgische kolonialen en Afrikaanse moeders. Zij werden eind jaren 50 door het Belgische koloniale bewind manu militari ondergebracht bij Belgische pleeggezinnen. Hun rechten als kind werden zwaar geschonden, met slechte zorg en soms zelfs misbruik tot gevolg. Hun biologische ouders waren vaak spoorloos, want de staat gaf geen geboorteakte. Pas in 2021 (!) volgden officiële excuses voor deze onfrisse periode uit de recente Belgische geschiedenis.

Bekijk ‘Metissen van België’ op 21 juni om 21u20 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Der Untergang

Heb je maandag op Canvas de beklijvende driedelige documentaire 'Het Derde Rijk in kleur' gemist? Dan kan je vandaag kijken naar 'Der Untergang', een Duitse film die een blik biedt op de laatste dagen van Adolf Hitler in zijn Führerbunker in Berlijn. De jongere generaties kent deze film vooral van de talrijke memes maar dat doet geen afbreuk aan deze film, waarin acteur Bruno Ganz op verbluffende wijze gestalte geeft aan Hitler. Het griezelige van zijn performance is dat hij de dictator toont als een mens van vlees en bloed en niet als een mythisch, bloeddorstig monster. De film zorgde juist daarom voor controverse bij de première in 2004, maar later werd 'Der Untergang' genomineerd voor een Oscar.

Bekijk ‘Der Untergang’ op 22 juni om 20u40 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

I don't know how she does it

Voor een vrolijke noot stemmen we deze week af op Play5. In 'I don't know how she does it' volgen we Kate (Sarah Jessica Parker), een succesvolle manager en moeder van twee kleine kinderen. Voor de buitenwereld doet ze zich voor als de ideale partner: ze lijkt veel tijd te besteden aan haar kinderen, ze sport regelmatig en probeert een verleidelijke vrouw te zijn voor haar liefdevolle man Richard. De werkelijkheid haalt haar in wanneer Kate een belangrijke zaak toegewezen krijgt waarbij ze regelmatig naar New York moet reizen. Nu ze geen tijd meer heeft, wordt hun huwelijk flink op de proef gesteld.

Bekijk ‘I don't know how she does it’ op 23 juni om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

The Founder

Deze film vertelt het opmerkelijke verhaal van de oprichting en het succes van de wereldwijde hamburgerketen McDonald's. Aanvankelijk probeerden de oprichters van het bedrijf, Dick en Mac McDonald, de teugels van hun familiebedrijf stevig in handen te houden. Wanneer ze de mislukte verkoper Ray Kroc aanwerven, zijn ze gecharmeerd door zijn ambitie om hun bedrijf uit te bouwen tot een grote hamburgerketen met talrijke franchises. Maar al gauw ontstaat er een meningsverschil met Kroc, waardoor die laatste op een plan broedt om het bedrijf over te nemen. Deze film is alleen al de moeite waard vanwege de manier waarop Michael Keaton gestalte geeft aan een van Amerika's meest geslepen zakenmannen ooit.

Bekijk ‘The Founder’ op 23 juni om 21u20 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top