Kinane Al Nabhani vertegenwoordigt Marokko op FIFA Nations Cup

Nieuws | De jonge Kinane Al Nabhani verblijft van 27 tot 30 juli in Denemarken voor de FIFAe Nations Cup. De speler kwalificeerde zich deze zaterdag met het officiële Marokkaanse team, voor wie hij sinds het begin van de competitie speelt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Goed nieuws voor Belgische FIFA-fans! Hoewel België de kwalificatie voor de FIFA Nations Cup misliep, nam er dit weekend toch een Belg deel aan deze belangrijke FIFA-competitie. Dit weekend werd de groepsfase van het Midden-Oosten gespeeld, en een van onze landgenoten is er in geslaagd een ticket te bemachtigen voor Kopenhagen, waar de eindfase van het toernooi zal doorgaan. 

De 17 jaar oude Kinane Al Nabhani heeft zich namelijk geplaatst voor de eindfase in de kleuren van het Marokkaanse nationale team, samen met teamgenoten Ilyass "Msilyass01" Mossaid en Ismael "ismaBdza" Boudebza. Zij streden voor de kwalificatie tegen de zes andere landen die dit weekend aan het toernooi deelnamen. Enkel de drie beste teams kregen een ticket naar Denemarken. 

De ploeg eindigde zaterdag met drie overwinningen, evenveel nederlagen en vier gelijke spelen. Met nog twee wedstrijden te spelen, hadden ze nog één zege nodig om hun kwalificatie te bevestigen. Dat gebeurde tegen Kazachstan met drie doelpunten tegen twee (1-0; 2-2), voordat ze hun laatste wedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten verloren (0-3; 1-1). 

Nu zullen ze zich moeten voorbereiden op de grote finale, die van 27 tot 30 juli in de Deense hoofdstad zal plaatsvinden. De Belg gaat die uitdaging met plezier aan en is al begonnen met trainen: “Wij hebben een speelstijl die veel geschikter is tegen Europese teams en spelers dan de teams die wij gewend zijn in het Midden-Oosten. Ik heb vertrouwen in onze capaciteiten.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top