Deze weekendtips op televisie mag je zeker niet missen !

Films | "Thank God It's Friday" is een uitdrukking die niet voor niets is uitgevonden. Als je deze drukke werkweek achter je wilt laten, is er niets ontspannender dan een leuke film of televisiereeks te bekijken. Proximus Pickx sprokkelde een paar kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: The Shawshank Redemption

Met 'The Mask of Zorro' (Play4), 'Speed' (VTM2, 22u35), 'The Breakfast Club' (VTM4) en 'Walk The Line' (VTM, 23u05) is er op de Vlaamse televisiezenders voor ieder wat wils. Maar als we zelf mogen kiezen, staat 'The Shawshank Redemption' met kop en schouders boven de rest van de films die je vandaag kan bekijken. Bij veel filmkijkers en -kenners staat deze film uit 1994 bovenaan hun lijstje van favorieten. Ongetwijfeld is de sublieme vertolking van de rol van gevangene Red door Morgan Freeman daar niet vreemd aan.

Bekijk ‘The Shawshank Redemption’ op vrijdag 3 juni 2022 om 23u15 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Perfume: The Story of a Murderer

Na het verschijnen van Patrick Süskinds wereldwijde bestseller 'Das Parfum' in 1985 kon een verfilming niet lang uitblijven, maar al gauw bleek het vertalen van het indrukwekkende verhaal naar film geen sinecure te zijn. Zelfs Stanley Kubrick beweerde dat het boek onverfilmbaar was. Pas in het begin van de jaren 2000 waagde 'Lola rennt'-regisseur Tom Tykwer zich aan een verfilming. Het resultaat kan je vrijdag zien en is best geslaagd, al zeggen we het zelf. Je herkent een jonge Ben Whishaw in de hoofdrol van Jean-Bapstiste Grenouille. Whishaw kon je onlangs nog aan het werk zien als Q in de Bond-films 'Skyfall', 'Spectre' en 'No Time to Die'.

Bekijk ‘Perfume: The Story of a Murderer’ op vrijdag 3 juni 2022 om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Zaterdag: Torpedo

Voor een geslaagde oorlogsfilm hoef je niet altijd over de landsgrenzen te kijken, dat bewijst de Vlaamse actiefilm 'Torpedo' uit 2019. In deze productie krijgt een bende Belgische rebellen in 1943 een geheime opdracht. Ze moeten met een gekaapte Duitse duikboot van Belgisch-Congo naar de Verenigde Staten varen met een zeer kostbare lading: uranium. Met deze radioactieve stof kunnen de geallieerden een bom bouwen waarmee ze de oorlog wel eens zouden kunnen winnen. 

Bekijk ‘Torpedo’ op zaterdag 4 juni 2022 om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Sister Act

In het genre van muzikale komedies is 'Sister Act' met een hoofdrol voor de Amerikaanse actrice Whoopi Goldberg een absolute klassieker. In de film uit 1992 vlucht de aan lager wal geraakte zangeres Deloris voor haar minnaar, een maffiabaas. Ze schuilt in een nabijgelegen klooster, waar ze zich al gauw gaat vervelen. Alles verandert wanneer Deloris, alias zuster Mary Clarence, als leidster van het nonnenkoor wordt aangesteld.

Bekijk ‘Sister Act’ op zaterdag 4 juni 2022 om 22u10 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Zondag: Ancient Superstructures - The Great Wall of China

De Chinese Muur is letterlijk en figuurlijk een werk van lange adem. Dit enorme bouwwerk is het resultaat van bovenmenselijke arbeid van meerdere generaties Chinezen gedurende tweeduizend jaar. Het monument is tegenwoordig een toeristische trekpleister, maar weinige mensen kennen het indrukwekkende verhaal erachter. Deze documentaire tracht hierin verandering te brengen. Dankzij de wetenschap en de nieuwste technologieën kan je kennismaken met de ongelooflijke geschiedenis van de Chinese Muur.

Bekijk ‘Ancient Superstructures - The Great Wall of China’ op zondag 5 juni 2022 om 21u05 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

The Expendables

Deze film is een van de weinige kansen die je krijgt om spierenbundels als Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jason Statham, Dolph Lundgren en Jet Li het witte doek te zien delen. In 'The Expendables' staat Barney Ross (Sylvester Stallone) aan het hoofd van een team huurlingen. Ze krijgen van een mysterieuze opdrachtgever de taak om een Latijns-Amerikaanse eiland te infiltreren en het lokale schrikbewind van een dictator omver te werpen. Ze komen er al snel achter dat ze voor een lastige opdracht staan.

Bekijk ‘The Expendables’ op zondag 5 juni 2022 om 20u30 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top